Alpaca's aaien lukt niet, golfen wel...

Althans waar het Dames Senioren I betreft. Hun eerste wedstrijd vond plaats tegen de Peelse op de baan van het Rijk van Margraten. En vanwege de afstand pakten de dames het grondig aan. Het aloude schoolreisjes gevoel is aangesproken en op woensdagmorgen vertrok het hele team in de richting van Cadier en Keer. Na een urenlange autorit moest natuurlijk wel eerst koffie op tafel komen. Mét Limburgse Vlaai, dat spreekt.

Daarna was het tijd voor serieuzere zaken en werd er gespeeld. Poëtische beschrijvingen hebben ons bereikt over de baan: mooie vergezichten, heel veel bloeiende fruitbomen, prachtig aangelegd. Kortom, zeker een aanrader.

De kennismaking met het ontvangende team verliep uiterst harmonieus. Zo zeer zelfs, dat onze dames werden uitgenodigd kennis te komen maken met een kudde Alpaca's die één van de teamleden thuis heeft rondlopen. Met als gevolg dat het team tussen deze knuffelachtige dieren ronddwaalden en hun uiterste best deden om her en der een aai uit te delen. Helaas. De beestenboel bleek niet van geaai en geknuffel gediend en daarom werd het bijbehorende winkeltje bezocht. Over aankopen wordt overigens niet gerept in het verslag.

Het geboekte hotelletje bleek van alle gemakken voorzien zodat het damesteam zich de volgende ochtend uitgerust en blij van zin meldde op de golfbaan. En daar bleek het nut van een goede voorbereiding. De dames van de Peelse werden met 24 tegen 12 verslagen. Een uitslag die het nodige vertrouwen geeft voor de eerstvolgende uitdaging: de dames van The Duke. En daarvoor moet naar de Peelse worden gereisd.

Of er wel of geen knuffeldieren in de omgeving zijn, is nog niet gerept.