Ballen en bollen

Dat ballen en (olie)bollen een ijzersterke combinatie vormen, bewees het jaarlijkse oliebollentoernooi. Onder de bezielende leiding van Hanneke van Kuijck en Koos Gommers ontaardde het wederom in een genoeglijke dag waarvan het record aantal van 130 deelnemers met volle teugen hebben genoten.

Vanaf 11.00 uur stroomde het clubhuis vol en was het dringen geblazen bij de wedstrijdtafel. Gelukkig was er koffie/thee met een lekkere versnapering en voldoende praat om de tijd te doden tot het moment suprême: de start van de funwedstrijd. Terwijl Koos, geassisteerd door vrouwlief, zijn buitenkeuken inrichtte, gaf Hanneke de laatste instructies. Vanwege de vorst waren er wintergreens en daar was even geen rekening mee gehouden. Maar zoals we van haar gewend zijn, liet zij zich niet uit het veld slaan. De 100 meter grens werd verplaatst naar 150 meter en voilá, probleem opgelost.

Om klokslag 12.00 uur klonk het getoeter en werd er op 18 holes afgeslagen. Tot aan de 150 meter paal (gemarkeerd door een feestelijke muts) telden de slagen niet. Daarna moest er in maximaal 6 slagen geholed worden. En dat op zeer hobbelig terrein! Dat aantal werd genoteerd en vormde de basis voor de puntentelling.

Onder een blauwe hemel en met de nodige zon, in combinatie met het berijpte gras en bomen, vormde de baan een prachtig winters décor. Bedenk daarin kleurig geklede golfers en je hebt het plaatje compleet.

Bij terugkomst in het clubhuis hadden de oliebollen, die Koos dankzij de vrijgevigheid van Bakkerij Menke uit Breda in behoorlijke hoeveelheden kon bakken, grote aftrek. Ook winterse buitenlucht maakt hongerig! In de hal trok de beladen prijzentafel veel bekijks en uiteraard leidde dat tot massaal uitwisselen van de scores. Ondertussen hadden ze in de keuken ook niet stil gezeten. De geur van snert vulde onze neuzen. Maar dat moest toch even wachten.

Omdat wij allemaal volgens Koos 'onder ons kunnen hadden gepresteerd' (niemand was er in geslaagd de nearest pin te scoren), werd er een kleine pitch-competitie opgezet op de afslag van hole 16. Negen deelnemers (zeven mannen en twee vrouwen) gingen met elkaar de uitdaging aan om een bal in een paraplu te pitchen. Begeleid door 'deskundig' commentaar van Koos en luide aanmoedigingen van de toeschouwers. Een drietal heren ging voor de hoogste eer. Ronald Gerdes slaagde daarin en werd verdiend eerste. Na een sudden death mocht Jack Jongenelis zich tweede noemen. Daarna ontvluchtte iedereen de kou om zich in het warme en steeds gezelliger wordende clubhuis te storten op snert, drank en roggebrood met spek.

Zowel Ronald als Jack ontvingen een dinercheque van Pasta & Pesto en dankzij de sponsoring van de Golfstock uit Rijsbergen konden er ook nog 15 cadeautjes worden verloot. Tot slot zette Jaco van Peperstraten Hanneke nog eens extra in het zonnetje. Na vijf jaar funwedstrijden organiseren, is het nu tijd om zelf deelneemster te worden. Een hartelijk applaus en een fraai kunstwerkje waren haar terechte beloning. Waarna de aanwezigen zich tot in de wat latere uurtjes geweldig bleven amuseren.