Clubkampioenen Strokeplay

In het laatste weekend van juni zijn de Clubkampioenschappen Strokeplay gespeeld. Het was een prettig, gezellig en spannend kampioenschap met 24 deelnemers. De doorgevoerde wijzigingen (gratis deelname, 18 holes op zaterdag in plaats van 36 en de toevoeging van een tweede categorie) hebben geleid tot een kleine toename van het aantal deelnemers, maar dit kunnen er zeker nog meer zijn. Dat het leuk is om mee te doen heeft Eric van Rie aangetoond. Hij speelde mee met handicap 54, zonder handicap verrekening maar met veel plezier. De nieuwe opzet is dus zeker voor herhaling vatbaar.

Na de eerste dag ging Wendy van Alphen aan de leiding (80 slagen), gevolgd door Clara Verkaart (88 slagen) en Francine Kruyt (90 slagen). Bij de heren gingen na de eerste dag Ad van Alphen en Luke Dunn aan de leiding (beiden met 80 slagen), gevolgd door Joris van Alphen en Lambert van de Wiel met 84 slagen.

Zondag volgde een spannende finale met als einduitslag:

Heren:

1. Lambert v.d. Wiel - 160 slagen
  2. Ad van Alphen - 162 slagen
  3. Luke Dunn - 166 slagen

Jean-Pierre Vermee werd kampioen in de tweede categorie, met 178 slagen. Dit betreft de groep met spelers die op de eerste speeldag een score van meer dan 90 slagen hebben behaald.

Dames:

1. Wendy van Alphen - 166 slagen
  2. Francine Kruyt - 178 slagen
  3. Maria Hamann - 188 slagen

Erica Mooijekind werd kampioen in de tweede categorie, met 201 slagen.

De wisselbekers en prijzen werden op het terras in gezellig samenzijn uitgereikt door wedstrijdleider, starter, referee en deelnemer Jack Baarends