Dames 1 & 3 stellen zich voor

Dames Senioren 1, een nederige competitie

Onder aanvoering van captain Maria Hamann spelen Wendy van Alphen, Clara Verkaart, Judith Lie, Margreet Huijsmans, Dorie Sloot, Hedy Groeneveld en Annie van Es de NGF Competitie 2017. Met de nodige nederigheid, zo laat de captain weten. In 2016 is het team gepromoveerd naar de hoofdklasse en dus vinden zij een wat afwachtende houding gepast. Zeker is wel dat er tegen leuke teams wordt gespeeld en dat er mooie banen bij zijn. Zo wordt er onder meer op het Rijk van Margraten gespeeld, De Peelse Golf, De Eindhovensche en The Duke. De dames kijken er nu al naar uit.

Gedurende de wintermaanden is geprobeerd om zoveel mogelijk op donderdag te trainen. Maar ja, teamleden met oppas-afspraken en dames die tussentijds heerlijke vakanties planden… Het viel niet altijd mee om voltallig te zijn. Maar degenen die er wél waren, geven eerlijk toe dat er misschien toch wat meer overlegd, gekletst en koffie is gedronken dan daadwerkelijk gespeeld.

De teamleden lopen uiteen wat handicap betreft, maar over het geheel genomen passen ze goed bij de toekomstige tegenstandsters. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn blij om voor de Rijsbergse Golfclub te mogen uitkomen in deze competitie, ze zijn trots op de baan die er prachtig bij ligt én ze gaan hun stinkende best doen. Met veel lol, dat dan weer wel.

Dames senioren 3...verschillend en daarom zo compleet

Een team bestaande uit captain Ellen Vermeer, Jacqueline Baarends, Hanny Jonkmans, Henny van Dun, Marja Sjoukes, Lieneke Schoenmaker en Alica van der Woude. Zij omschrijven zichzelf als een hecht team, lachen wat af met elkaar maar nemen de NGF competitie serieus. Daarom wordt er geregeld samen getraind en ook onder leiding van Sascha. Tijdens het lopen wordt getracht de regels met elkaar te bespreken en als ze er echt niet meer uitkomen is daar altijd hun grote vraagbaak: Jack Baarends.

Daarnaast hebben de dames fors geïnvesteerd in hun looks en elkaar beloofd om in elk geval een aantal jaren bij elkaar te blijven. Al was het alleen maar om die investering eruit te krijgen… Tenslotte gaat het om de kracht van de eerste indruk: You never get a second chance to make a good first impression!

Maar het moet nog wel waar gemaakt worden. De tijd zal het leren. Het blijft altijd spannend totdat de laatste speelster binnen is. Gelukkig heeft het team een aantal ‘diesels’ in hun midden die onverstoord hun 18 holes lopen en dan met een brede glimlach binnen komen. En er zijn er bij die voor de juiste stemming weleens een hole geven (als de bal tenminste 5 cm van de putting hole ligt) maar er zijn er ook die dat persé niet doen.