De lachende derde... ?

Wie was nu eigenlijk de lachende derde bij de zomerafsluiting van de mix op woensdag 19 oktober? Degene die ondanks de hoosbui(en) toch 9 of zelfs 18 holes liepen? Hij/zij, die het op voorhand al voor gezien hield en huiswaarts keerde? Of de weergoden die hadden besloten dat een zomerafsluiting kennelijk geen echte afsluiting is als er een zonnetje schijnt, laat staan als het droog zou zijn. Dus haalden ze alles uit de kast: loodgrijze luchten met dreigende wolken, plensbuien, een kille atmosfeer en een harde wind die pal opp de baan stond.

Er waren er die bij de inschrijving al afhaakten en thuis bleven wachten tot het tijd was zich voor het diner te melden. De rest ging, gewapend met regenkleding en paraplu's (die je niet kon gebruiken helaas), de baan in. Slechts vijf doorzetters maakten de 18 holes vol. De anderen stopten na 9 holes in een enorme stortbui en verscholen zich behaaglijk achter de warme chocomel.

Desondanks waren alle stoelen aan de gedekte tafels bezet toen Peter de Jong een korte terugblik gaf op het zomerseizoen. Er was vaak en met groot plezier en inzet gespeeld. Na een nat begin was het uiteindelijk toch goedgekomen. Zeker door de prachtige nazomer. Ton van Charante nam de honneurs waar voor de uitreiking van de seizoensprijs. Iedereen die minimaal zes keer had meegedaan, maakte kans op een van de prachtige prijzen die op de prijzentafel stonden.

Bij de dames was dat Ellen Vermeer met 205 punten, gevolgd door Henny van Dun met 199 punten en Ria van Gurp met 180 punten. Zij ontvingen achtereenvolgens een beeldje van een actieve golfer, een paar winterhandschoenen en een doosje golfballen. Bij de heren scoorden Peter de Jong als eerste met 209 punten, Gerard Derksen 208 punten en Harri van Dun 205 punten. Ook voor hen het beeldje, respectievelijk handschoenen en een doosje ballen. Daarna waren er nog verrassende prijzen te winnen door middel van een loterij met de deelnemerskaarten van de dag. Pech dus voor hen die naar huis waren gegaan.

Vervolgens liet iedereen zich het diner goed smaken. Onnodig te zeggen dat de sfeer uitstekend en het maal weer goed verzorgd was.

De mix is klaar voor het winterseizoen!