Een bijna witte dames kerstochtend

Het leek bijna een witte kerst op de jaarlijkse kerstochtend 'for women only' op dinsdag 20 december. De baan zag er feeëriek uit door de flinterdunne vorstlaag. Maar even zo feeëriek waren sommige deelneemsters met verlichte kerstmanmutsen, gouden elandgeweien en zelfs opgedofte en verlichte golftassen. De witte baan werd echter alras groen, zeker toen zich af en toe een waterig zonnetje liet zien. Het plezier was er niet minder om.

De organisatoren Margreet, Ellen, Jacqueline en Wendy lieten zich van hun beste kant zien. Op iedere hole was een verrassingselement weggezet: een speciale extra opdracht naast Best Ball die vastgeknoopt was aan een sfeervol kerstboeketje en die gerelateerd was aan kerst en de gedachte. Dat leverde regelmatig veel hilariteit op, want probeer maar eens een hele hole met één en dezelfde club te spelen, je (toevallig) uitstekende score te moeten ruilen voor een mindere of de bal -op een wintergreen- in de hole te putten met een blinddoek voor! Veel gelach dus overal op de baan, begeleid door kreten van pret, frustratie en overwinning.

Eenmaal terug in het clubhuis werd het dringen geblazen in de kleedkamer. Die hing en stond helemaal vol met tassen en tasjes waarin de high heels en de feestelijke outfitjes waren gepakt. Plus de broodnodige doosjes, kwasten, bijouteriën en dergelijke. Er werd druk geföhnt, mooie panties werden met zorg aangetrokken (want ojé, een ladder kun je niet gebruiken) en er werd kwistig omgegaan met poederkwast, rougepad, lippenstift en lekkere geurtjes.

Aldus opgekleed namen al die mooie vrouwen plaats aan de feestelijk gedekte tafels met op ieder bord een kaartje met goede wensen van het organiserende viertal plus een lieve kerstattentie.

In een buitengewoon geanimeerde sfeer serveerde de horecamedewerkers een lekker soepje gevolgd door diverse heerlijk belegde broodjes en werden er fraaie prijzen uitgereikt en verloot. Maar niet voordat gezamenlijk de glaasjes bubbels waren geheven op wederom een zeer geslaagde kerstochtend, die overigens tot diep in de namiddag duurde.

Lieve organiserende dames, jullie hebben er opnieuw een geweldig feest van gemaakt. De bloemenhulde was heel verdiend!