Girls Power in Islantilla

Op zondag 10 januari was het al vroeg verzamelen op Airport Rotterdam. Om iets voor zeven uur steeg het toestel op en werden er gedurende de vlucht al de nodige kennismakingsgesprekken gevoerd. Er waren deelnemers van De Turfvaert maar ook van andere golfclubs uit het land.

Na twee dagen baan- en barverkenning is op dinsdagochtend gestart met een wedstrijd die drie dagen zou duren. Al meteen nam Wendy van Alphen de leiding, op de voet gevolgd door Jan Brehm de winnaar van de edities 2014 en 2015. Maar ook Brigitta Kop, Daniella van Wanrooij en Sylvia Menke van De Turfvaert zetten prachtige scores neer. De heren waren gewaarschuwd!

Dag 2 liet een aantal verschuivingen zien waarbij Wendy zich nog wat vaster nestelde op de eerste plaats. Er werd gespeeld in een prima sfeer waarin volop ruimte was voor goedmoedige plagerijen en genieten van het spel en het goede weer. 's Avonds aan tafel en in de bar vierde de gezelligheid hoogtij. Maar niet nadat de echt fanatieke deelnemers na de 18 wedstrijdholes er nog eens 9 of 18 tegenaan hadden gegooid.

Dag 3 begon koud en eigenlijk warmde het niet echt op. Truienweer dus, maar wel droog. Het werd een spannende strijd die pas in de laatste holes de ontknoping opleverde. Wendy van Alphen werd bij hole 18 de eer gelaten om als laatste te putten. Onder welgemeend applaus van de andere deelnemers viel het balletje voor de laatste keer in de hole. Een terechte kampioene! Maar er was nog een verrassing. Hans Poot behaalde de tweede plaats en de derde plaats werd ingenomen door Brigitta Kop. Zij startte als vierde die ochtend maar wist Jan Brehm voor te blijven met haar rustige maar doeltreffende spel.  Echter, niet alleen deed De Turfvaert van zich spreken door deze twee vrouwen, ook de eerder al genoemde Daniella van Wanrooij en Sylvia Menke eindigden hoog in het klassement.

De huldiging op het terras leverde Wendy niet alleen een welverdiend applaus op. Zij ontving uit handen van Sascha een gratis ticket voor de wedstrijdweek in 2017. Jan Brehm overhandigde haar met een sportieve kwink de kampioensschaal waarop haar naam wordt toegevoegd in de lijst van winnaars. Daarna was het de hoogste tijd voor een heildronk op de sportieve strijd en haar winnaars.

De laatste dag werd gevuld met 18 holes relax golfen op Castro Marim in Portugal. Een schitterende baan en schitterend weer. Het leuke was om te ontdekken dat de golfers uit den lande samengesmolten waren tot een groep die het goed met elkaar konden vinden. Bij het afscheid op Airport Rotterdam werden er dan ook de nodige schouderkloppen, zoenen en stevige handdrukken uitgewisseld. Vergezeld door de belofte: tot volgend jaar!