Jack Baarends geslaagd voor referee examen

Sinds begin maart beschikt de Rijsbergse Golfclub De Turfvaert over een tweede referee. Jack Baarends is met vlag en wimpel (88,8 op 100) geslaagd voor dit moeilijke en uitgebreide examen. Na 3 lesdagen, weken van regels en subregels stampen en twee theorie- en één practisch examen mag hij deze functie zowel op onze golfclub als ook bij landelijke NGF wedstrijden waar maken.

Om referee te worden, moeten niet alleen een ontzettende hoop regels en subregels in het hoofd gestampt worden. Bij de theorie examens moeten deze in een zeer korte tijd ook nog eens gereproduceerd worden. Tijdens het practische examen worden baan situaties nagespeeld waarbij de kandidaat die niet alleen moet oplossen maar tevens moet aangeven welke regels en subregels hij daarbij toepast.

Naast Jack Baarends is ook Gert-Jan Vellecate NGF referee.