Jan Brehm wint Nieuwjaarscup 2017

Het was weer een weekje vol sportief plezier, gezonde wedstrijdspanning, zon en af en toe ook een felle koude wind. Alle ingredi├źnten om de strijd om de Nieuwjaarscup 2017 in El Rompido (Spanje) tot een top evenement te maken. Niet in de laatste plaats te danken aan het organiserende trio Peter van der Wee, Ben Korsmit en Sascha Labrujere die de 52 deelnemende golfers en golfsters moeiteloos door de golfweek loodsten.

Er waren wel wat aanpassingen noodzakelijk vanwege de groepsgrootte. Zo had het vervoer van en naar de luchthaven Faro plaats per luxe touringcar, bestond de wedstrijd uit twee onderdelen en was het voor de deelnemers nog een hele uitdaging om zoveel mogelijk mensen te spreken. Maar de sfeer was als vanouds. Hartelijk, gezellig, vrolijk en vol pure lol.

De wedstrijd werd gespeeld over drie dagen. De overige dagen waren gereserveerd voor het lopen van oefenrondes waarbij je kon intekenen op starttijden en flights. De meesten lipen 18 holes, maar enkele super fanatiekelingen wisten steeds 27 holes te bedwingen. Gelukkig was er voor hen de massage en de sauna om weer bij te komen. En voor wie het even gehad had met al dat golfen: er waren auto's beschikbaar om een uitstap te maken. En ook daar werd gebruik van gemaakt.

De lage handicappers (<36) speelden over 18 holes met 3/4 handicapverrekening. De overigen (hcp 54 t/m hcp 37) speelden Best Nine van 18 holes. In beide categorie├źn waren mooie prijzen te winnen.

Vooral bij de lage handicappers bleef het tot het laatst toe spannend. De spelers aan de top lagen heel dicht bij elkaar, dus er kon van alles gebeuren. Uiteindelijk bleek Jan Brehm (12,0) over de sterkste zenuwen te beschikken. Hij passeerde Wendy van Alphen (9,9)en schreef de editie 2017 op zijn naam. Hij is in 2018 zeker van de partij om zijn titel te verdedigen. Wendy won een door de Golfstock aangeboden club. Verrassende derde werd Adrica Evers (29,9). Zij ging met een waardebon, goed voor een golfdag voor 2 personen inclusief diner aangeboden door Jacco van Dijk naar huis.

Maar ook bij de Best Nine bleef de spanning erin want ook daar lagen de scores heel dicht bij elkaar. Huub van Breugel (54,0) wist de eerste plaats te behalen, op de voet gevolgd door Hanneke Dijkstra (54,0). Patricia van Breugel (54,0) werd derde. Voor Huub dus die prachtige putter. Hanneke werd door de Golfstock bedacht met een golfclub en Patricia mag eveneens een dagje gaan golfen van Jacco van Dijk.

Er volgde 's avonds een gemoedelijke prijsuitreiking met de nodige bedankjes over en weer aan organisatie, sponsoren en deelnemers. Daarna trof men elkaar weer aan tafel voor het diner.

De laatste dag werd traditiegetrouw afgesloten op Golfbaan Castro Marim. Onder een stralende zon nog maar eens 18 holes gelopen om daarna lekker op het terras neer te ploffen en te genieten van het prachtige weer, de bitterballen en een drankje. Na het maken van een groepsfoto was het dus echt tijd om te vertrekken. In het vliegtuig was het aanmerkelijk stiller dan op de heenreis maar eenmaal in Rotterdam kwam de groep weer tot leven. Er moest zoveel gezoend en bedankt worden...