Ladies Open - hot, hotter, hotst

Dat is de beste omschrijving van de Ladies Open die op dinsdag 19 juli gehouden is. Een geweldige opkomst van vriendinnen van binnen of buiten de club overspoelde het clubhuis rond de klok van half tien om zich op te maken voor de wedstrijd.

Na 9 holes namen de dames plaats op het terras voor een uitstekend verzorgde lichte lunch. Het was warm, nou ja. Daarna was het tijd om de waterflessen weer te vullen en de baan in te gaan.

Het werd warmer en warmer. De paraplu's boden nog maar nauwelijks bescherming en de extra flesjes water die werden uitgedeeld vonden gretig aftrek. Hoofden, armen en benen werden roder, het haar niet meer vochtig maar nat en toch dacht niemand aan opgeven. Bikkels, dat waren we!

Eenmaal terug in het clubhuis werden de rokjes geruild voor luchtige jurkjes en maakten de golfschoenen plaats voor comfortabele slippertjes. Het bedienend personeel liep af en aan om alle dorstigen te laven, de zon bleef schijnen en de grote parasols boden maar nauwelijks genoeg schaduw. De eerste glazen witte wijn (met ijs) verschenen naast de watertjes en gele peters en het terras stond bol van het opgewekte gekakel en gekeuvel zoals alleen dames dat kunnen...

Ondertussen werden in de keuken tientallen slibtongetjes gebakken en voorzien van een smakelijk en kleurrijk garnituur. Het zag er uitnodigend uit, evenals de salade en versgebakken frietjes. Er daalde rust over het terras. Maar niet voor lang.

Want prijzen waren er ook. De longest op hole 9 werd geslagen door Sandra Ittersum en de nearest op hole 17 door Wilma Nelemans. Er werden (wel op volgorde van aantal punten) lukraak flights beloond voor hun prestatie. Zij kregen een tweetal geschenkjes in één verpakking om te delen. Heel origineel. De eerste plaats met 40 pnt. was voor Ellen en Linda, die gelukkig ieder een fles wijn kregen.

Bij het afscheid waren alle dames het roerend eens: zij hadden een topdag gehad. Margreet, Jacqueline, Ellen en Wendy, hartelijk dank daarvoor.