Mix Zomercompetitie nieuwe stijl

Gezeten aan een uitstekend Lente-buffet vernamen de deelnemers hoe 'een nieuwe lente - een nieuw begin' is uitgewerkt door de wedstrijdleiders van de mixochtend op woensdag. In het kort: scheiding tussen hoge en lage handicappers, achttien woensdagen golf waarvan 7 qualifying die meetellen voor een eindresultaat wanneer je tenminste acht keer hebt meegespeeld.

Het waren 25 deelnemers en deelneemsters die woensdag 20 april onder begeleiding van een stralend zonnetje de baan ingingen om de eerste wedstrijd (en meteen qualifying) te lopen van het mix zomerseizoen 2016. Het was niet alleen een genot in de baan, ook het zonnige terras van hole 19 lonkte iedereen om zich heerlijk in een stoeltje te nestelen en het gebrachte drankje goed te laten smaken.

Vervolgens ging het gezelschap naar binnen waar de tafels uitnodigend gedekt waren en waar chef Maurice wederom enorm zijn best had gedaan en een smakelijk Lente-buffet met allerlei heerlijke salades, kaas en broodsoorten voorschotelde. Het werd een amicaal feestje. Mede namens wedstrijdleiders Ellen Vermeer, Ton van Charante en Jan Snaauw vertelde Peter de Jong hoe de mix het komende zomerseizoen gespeeld gaat worden. "We nemen afscheid van de flessen, de bonnen en de ballen", aldus Peter. Reden voor Ewoud Doerleber om de winnaar van de dag, Wil Munnik onder grote hilariteit het vaasje bloemen op tafel aan te bieden als 'troost'.

Er worden in totaal 18 woensdagen gespeeld die meetellen voor de einduitslag. Zeven wedstrijden daarvan zijn qualifying. Naast deze wedstrijden worden er zes vrije spelvormen georganiseerd.

Wie aan acht woensdagen heeft meegedaan, dingt mee in de eindrangschikking. De wekelijkse optelling van de Stableford punten wordt door Ton van Charante bijgehouden.

Er wordt in twee categorie├źn gespeeld: Hcp 0 t/m 26.4 en Hcp 26.5 t/m 54. Bij de flightindeling wordt hiermee zo veel mogelijk rekening gehouden, zeker als het een qualifying wedstrijd betreft.

De prijsuitreiking wordt gehouden op woensdag 19 oktober wat tevens het einde van het zomerseizoen betekent.

De wekelijkse bijdrage van 2 euro blijft gehandhaafd. In plaats van de wekelijkse prijzen wordt eenmaal in de veertien dagen iets lekkers geserveerd. Dat kan na afloop zijn maar ook in de baan. Het is ook mogelijk dat de wedstrijdleider besluit af en toe een kleine prijs te verloten of een pech- of aanmoedigingsprijs uit te reiken. Kortom: het kan alle kanten op en het blijft het verrassend.