NGF Teamdag - een verrassend spektakel

Op 11 februari heeft de eerste NGF Teamdag plaatsgevonden. Doel was om goede teamfoto's te maken, de kennis te testen van de regelgeving Matchplay en natuurlijk te golfen. Van dat laatste is niets terecht gekomen. De witte deken waarmee de baan bedekt was, gooide roet in het eten. Hoewel er enkele die-hards waren die na afloop besloten toch de clubs ter hand te nemen.

Na de koffie met een, met NGF logo versierde petit fours (een smakelijke en vakkundige creatie van Bakkerij Menke) heette Jan de Werd namens de PR & Sponsoring commissie de aanwezigen welkom. Veel verder kwam hij niet want hij werd direct gestoord door het rinkelen van zijn GSM. Beetje onbeleefd vonden de aanwezigen. Tot bleek dat hij president Trump aan de lijn had die even wilde weten wat 'the second best golf course' allemaal in petto had die dag. De grappen en grollen die daarop volgden en waarin menigeen zichzelf of een ander herkende, vonden duidelijk aftrek. Het gulle applaus was daarvan het bewijs.

Marla Szulc-Krzyzanowski legde daarna uit hoe de fotoshoot in zijn werk ging. In volgorde werden de teams naar de visagie geleid. Daar werden ze opgewacht door Bianca Braat van Beauty Studio Elegance uit Etten-Leur. Eenmaal in de stoel onderwierpen de teamleden zich aan haar vaardige handen met poederkwast, rougepad en lipgloss. Het commentaar en de suggesties van de omringende teamleden waren niet van de lucht en zorgden voor veel gelach en vrolijkheid. En zeker was, dat de meesten na de behandeling meteen de kleedkamer indoken om het resultaat in de grote spiegel te bewonderen. Om van de selfies maar niet te spreken.

Daarna werden de teamleden door Leon Braat opgevangen in zijn geïmproviseerde fotostudio. Als een volleerd vakfotograaf gaf hij de aanwijzingen voor de verschillende poses en knipte hij voortdurend af. Geheel op commando sprong de jeugd diverse malen de lucht in, draaiden de dames hun heup naar voren en legden de heren een hand op elkaars schouder. Ze keken naar links, een beetje omhoog, ze draaiden naar rechts, ze wisselden van plaats (ik heb een gat in de formatie, aldus Leon), deden jasjes aan en weer uit. Het was een gedoe. Maar iedereen had er duidelijk veel plezier in en dat is te zien aan de vrolijke gezichten die u op later tijdstip voorgeschoteld krijgt.

Eenmaal terug in de brasserie was het tijd voor serieuzere zaken. Het testen van de kennis van de regelgeving Matchplay. Hoewel... serieus met een knipoog. Gekozen was voor een pubquiz omdat met 9 (negen!) teams van 6 het individueel beantwoorden en beoordelen een heel tijdrovende zaak zou zijn. Nu werd gespeeld per team en werden ten behoeve van de antwoorden allerlei hoeden en hoedjes uitgedeeld. Reden voor voldoende hilaritiet.

Eén hoedje op is antwoord A, twee hoedjes op is antwoord B en drie hoedjes op is antwoord C. Aan Jack de taak om per team het aantal opgezette hoedjes te tellen en te noteren. Jaco las de vragen en mogelijke antwoorden voor en na 15 seconcen bedenktijd moesten de hoedjes op de hoofden staan. Die 15 seconcen waren overigens dikwijls hard nodig. Er werd overlegd, er gingen hoedjes op, weer af en weer op.

Uiteindelijk eindigden drie teams ex equo op de eerste plaats: Dames 1 - 27 holes o.l.v. Brigitta Kop, Heren 1 - 18 holes o.l.v. Jack Jongenelis en het Jeugdteam aangevuld met twee leden van Heren 1 - 36 holes o.l.v. Ad van Alphen. Zij ontvingen allemaal een feestelijk ingepakte golfbal, aangeboden door de Golfstock uit Rijsbergen.

Daarna was het de hoogste tijd om de magen te vullen. De geserveerde NGF lunch heeft het Park samengesteld om aan te bieden wanneer de Turfvaert teams hun NGF tegenstander in Rijsbergen ontvangen. Tijdens de maaltijd genoeg tijd om na te praten en plannen te smeden om alsnog de baan in te gaan. Zoals eerder gezegd deed een aantal die-hards dat. De overigen kozen voor de warme en gezellige brasserie en bestelden nog een glas wijn .

Jaco, Jan en Marla mochten veel complimenten in ontvangst nemen voor het idee en de organisatie daarvan. En zij op hun beurt danken Jack Baarends, Bianca en Leon Braat en de medewerkers van de brasserie. Zonder hun inbreng was de dag niet zo geslaagd geweest.