Open Dag 23 april 2016

De Rijsbergse Golfclub De Turfvaert kenmerkt zich door haar gemoedelijkheid, gastvrijheid, gemeenschapszin en gedurfdheid. Daarmee is de laagdrempeligheid verzekerd en de onderlinge sfeer bepaald. De Golfclub wordt geleid door een bestuur, met daaronder een aantal commissies die gezamenlijk zorgen voor een aantrekkelijk (wedstrijd)programma, een goede opvang van beginnende golfers, een voortdurend aanscherpen van de theoretische kennis en de persoonlijke spelontwikkeling van de jeugd- en volwassen leden.

Wat maakt golf zo leuk?

Golf is een spel dat zowel door jong als oud kan worden gespeeld, waarbij de mate van beheersing geen rol speelt. Het is ook een spel dat je op oudere leeftijd (nog) kunt leren. De enige handicap die deze sport kent, is je persoonlijke handicap, uitgedrukt in een getal. Hoe lager het getal, hoe beter je handicap!

Het is leuk om te zien hoe (groot)ouders en (klein)kinderen zich met elkaar vermaken in de baan om vervolgens samen een drankje te drinken op het terras of in het clubhuis. Ook zie je ze regelmatig samen als team aan een wedstrijd meedoen.

Speciaal voor de jeugd is er het “Committed to Jeugd” golfprogramma, om de kids op een leuke en eigentijdse wijze  kennis te laten maken met de golfsport. Jeugdigen en studenten die het golfspel al onder de knie hebben, kunnen deze mooie sport ook blijven spelen (tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden). Voor drukke dertigers en veertigers een fijne manier om het hoofd helemaal leeg te maken en de sportieve uitdaging aan te gaan, al dan niet met een afsluitende borrel op hole 19 ! Voor mensen die hun pensionering in het verschiet hebben, is het een ideale sport omdat zij daardoor in beweging zijn, veel buitenkomen en een sociaal netwerk opbouwen. Bovendien loop je door een prachtig natuurlijk gebied waar regelmatig hazen, konijnen, fazanten en patrijzen oversteken. Waar eenden, ganzen, soms zwanen of zelfs een witte reiger de vijvers bevolken, samen met tientallen waterhoentjes. Golfen kun je het hele jaar door en iedere keer weer is de baan anders. Dus de uitdaging blijft.

Kennismaking

Op zaterdag 23 april houdt Golfpark De Turfvaert haar open dag. De Rijsbergse Golfclub De Turfvaert presenteert zich die dag ook. Leden van de golfclub assisteren die dag bij de rondleidingen en de oefenclinics zodat u zich een goed beeld kunt vormen van de aantrekkelijkheid en veelzijdigheid van deze sport. De G’s van gastvrijheid, gemoedelijkheid en gemeenschapszin kunt u dan al ontdekken. De G van gedurfdheid moet van u komen. Kom naar de open dag en laat u zich door ons verrassen.