Oudhollandsche Golf

De Ladiesnight van 30 mei j.l. stond in het teken van een oer oudhollands bordspel: ganzenbord. Door de spontane inzet van Neggers Reclame uit Etten-Leur beschikten we over prachtige metalen spelborden die aan de golfkar of -tas bevestigd konden worden. Gewapend met gekleurde magneetjes en de spelregels togen 22 deelneemsters de baan in.

De behaalde scores per hole werden op het bord uitgezet waarbij je -als je pech had en in de put, in de gevangenis of erger terechtkwam- op de volgende hole 'bestraft' werd. Niet afslaan op de tee maar de bal gooien, op één been putten, de hele hole met slechts één club en de putter spelen, you name it. De hilariteit was soms ver te horen!

Toos Smits werd de absolute winnares. Zij eindigde op hole 6 al in het allerlaatste vakje, nummer 63. Joke Janssen presteerde hetzelfde maar dan op hole 9. Heleen van der Sijde wist het tot vakje 24 te brengen wat haar eveneens een (troost)prijs opleverde. De drie dames ontvingen een forse maar vriendelijk ogende gans. Daarnaast werden twee kleinere exemplaren verloot alsmede enkele badeendjes.

Tijdens het napraten werd door Maurice (zijn allerlaatste klus op De Turfvaert) een broodje gerookte eendenborst met truffelmayonaise, ruccola en een gebakken eitje geserveerd. En ook dat viel, gezien de vele reacties, uitermate in de smaak bij de Ladies.

Op dinsdag 4 juli staat de 3e Ladiesnight in het teken van Hollywood. Naast glitter en glamour wordt ook een ander fenomeen uit deze sterrenstad aangepakt: partnerruil!! Meld je aan (via intogolf), speel mee en laat je verrassen. Je bent welkom om 18.00 uur.