Ruud Mathijssen wint 30-Up Zomercompetitie

De finale van de 30-Up Zomercompetitie op zondag 1 oktober is een spannende aangelegenheid geworden omdat diverse spelers kans maakten op de eindoverwinning. Ruud Mathijssen voerde op dat moment het klassement aan maar door een reeds lang tevoren geplande vakantie was het voor hem onmogelijk zijn puntentotaal verder op te voeren. Desondanks wist hij die eerste plaats te behouden en werd daarmee de eindoverwinnaar van de zomercompetitie 2017. Een telefoontje naar zijn vakantie-adres bleek voldoende voor een bescheiden privé-feestje in de zon.

Cees Schijven was de grootste kanshebber om eveneens die eerste plaats te bezetten. Cees golft pas sinds een paar maanden en liet gedurende het seizoen regelmatig prachtige resultaten zien. Op de finaledag liep hij echter tegen 'de man met de hamer' aan. De zenuwen speelden hem dusdanig parten dat hij er niet in slaagde zijn riante positie verder uit te bouwen. Hij eindigde -zeer verdiend- op de tweede plaats.

Voor de strijd om de derde positie waren meerdere beoogde kandidaten. Uiteindelijk bleek Christ de Bruijn over de sterkste mentaliteit te beschikken en bezette daardoor de derde plaats in het eindklassement.

Vanwege de afwezigheid van de winnaar Ruud Mathijssen heeft de overhandiging van de trofee -een beeldje van de hand van Maria Hamann- pas plaatsgevonden op zondag 22 oktober. De trots en de vreugde van de drie winnaars was er echter niet minder om.

De 30-Up beleefde een geweldig zomerseizoen met drukbezochte wedstrijden. Op zondag 8 oktober is de wintercompetitie van start gegaan. De 30-Up is een 9-holes Q-wedstrijd voor golfers met hcp 54 t/m 30 en wordt om de twee weken op zondag gespeeld.