Strijd Maandmedal gestreden

Een prachtige zonnige zaterdag 8 oktober was het decor van een geweldige apotheose van de maandMedal 2016. Er was volop spanning aanwezig ten aanzien van de uiteindelijke einduitslag.

Alleen bij de Stableford was de winnaar eigenlijk al bekend. Die overwinning kon Olga Sips eigenlijk niet meer ontgaan. Zeker toen Henny van de Put niet aan de finale kon meedoen. Haar voorsprong was eigenlijk al te groot en die wist ze nog uit te bouwen naar een totaal van 142 punten. Daarachter echter ontbrandde de strijd tussen tien deelnemers. Anni van Es wist met 136 punten de andere negen achter zich te laten. Maarten Mertens bezette de 3e plaats met 131 punten. Regi Lee en Wil Munnik scoorden eveneens 131 punten. Het geeft maar aan hoe dicht de deelnemers op elkaar zaten.

Als dagwinnaars werden Leon Hermans met 39 stabloeford punten, Ineke Liebreks  als 2e en Olga Sips als 3e gehuldigd door wedstrijdleider/organisator Gerard Derksen.

Ook bij de Strokeplay wedstrijd was de spanning te snijden. Daar waren er vijf mogelijke winnaars. Rob Pieters, Ad van Alphen en Cees Poppelaars streden om de 3e plaats. Rob startte als underdog maar wist een prachtige score neer te zetten waardoor hij de felbegeerde 3e plaats wist te bemachtigen. Om als 1e te worden gehuldigd gingen Wendy van Alphen en Raymond Klarenaar met elkaar de strijd aan. Voor de afsluitende wedstrijd zagen zij een gelijke stand staan in het klassement: 283 slagen.

Wendy wist uiteindelijk deze finale af te sluiten met 68 slagen tegen 72 voor Raymond. Zij werd daarmee tevens dagwinnaar. Henny van Dun wist met 71 slagen een goede 2e te worden en Cees Poppelaars werd met 71 slagen nummer 3.

Wendy van Alphen en Olga Sips kregen naast een cadeaubon een prachtig beeldje, vervaardigd door maria Hamann. Wendy nam ook de wisseltrofee in ontvangst die in het bezit was van Marnix Feskens. Wendy en Olga ontvingen daarnaast een cheque van 250 euro, te besteden aan deelname aan de Nieuwjaarscup 2017 in El Rompido, Spanje. Deze prijs was ter beschikking gesteld door Sascha Labrujere.

De MaandMedal heeft van april tot en met oktober alleen maar mooi weer en gezellige leuke wedstrijden gekend, zo laat Gerard Derksen optekenen. Er was niet alleen volop spanning maar ook heel veel plezier. Hij, en hopelijk ook u, maakt zich op voor een nieuw MaandMedal seizoen in 2017.