Uitslag Clubkampioenschappen Strokeplay

Zaterdag en zondag 25 en 26 juni zijn de Clubkampioenschappen Strokeplay 2016 van onze vereniging gespeeld. Dit is de belangrijkste wedstrijd van onze golfclub, om te bepalen wie de beste golfer van het jaar is.

De omstandigheden waren wisselend. Het weer was redelijk goed. Warm met af en toe een bui, dus toch nat geworden. De baan lag er zeer goed bij, maar was moeilijk te bespelen vanwege de hoge rough. Kwam je bal in de hoge rough dan kostte dit vaak 2 extra slagen. De winnaar bij de heren speelde de 3 rondes  gemiddeld 10 boven par.

Strokeplay (zonder handicap verrekening) is een echte uitdaging voor alle golfers. Je kunt echt zien hoe je er voor staat ten opzichte van andere golfers. En dit door alle slagen te tellen en niet de stablefordpunten. We hebben gezien dat ook de goede golfers met een lage handicap soms veel slagen nodig hadden voor een hole.

De dames speelden 2 keer 18 holes terwijl de heren in totaal 54 holes speelden. Alle scores telden mee voor de einduitslag. Het was jammer dat er zo weinig leden aan deze wedstrijd meedoen. Een excuus dat je toch niet kan winnen is eigenlijk niet het juiste excuus. De uitdaging voor de wedstrijdspeler is toch zoals gezegd: hoe sta ik er voor met mijn spel?  Wij hopen dan ook op veel meer deelnmers in 2017. De wedstrijdcommissie gaat bekijken hoe dit te realiseren.

Bij de dames streden 5 speelsters om het kampioenschap. Wendy van Alphen won voor Henny van Dun, Maria Hamann, Jacqueline Baarends en Ella Nooijens. Wendy ontving een mooi beeld, gemaakt door Maria Hamann, de wisselbeker en een envelop. Ook voor Henny en Maria was er een prijs.

Dertien heren begonnen op zaterdag  met 36 holes en tien heren voltooiden de 54 holes op zondag. Joris van Alphen won voor zijn vader Ad en Anthony Swash. Joris verdiende daarmee de wisselbeker, een mooi beeld van Maria en een envelop. Ook voor Ad en Anthony was er een prijs. De overige ereplaatsen (top 10) waren voor Lambert van de Wiel, George Wijngaard, Marcel van Herp, Marnix Feskens, Johan Nooijens, Harri van Dun en Jack Baarends.  Jos Hoppenbrouwers moest helaas na 45 holes afhaken vanwege een knieblessure. Fred Mol en Jan de Werd konden door omstandigheden helaas zondag niet de finale ronde spelen.

Het is echt een hele leuke en spannende wedstrijd en wij hopen dat er meer olympisch denkende leden zijn, die in 2017 de uitdaging aangaan. Meedoen is belangrijker dan winnen.