Uitleg over het gebruik van de GOLF.NL app

In het kort...

De in 2016 geintroduceerde app GOLF.NL kan nu door alle leden van RGC De Turfvaert worden gebruikt voor het invoeren van Qualifying kaarten (Q-kaart). Omdat de GOLF.NL app nog relatief nieuw is, willen we 2017 gebruiken als proefperiode. De belangrijkste zaken op een rijtje:

• Leden van RGC De Turfvaert kunnen voor het invoeren van een Q-kaart kiezen uit de volgende 2 mogelijkheden:
  • U kiest óf voor de GOLF.NL app óf voor invoer in IntoGolf. Het invoeren van een Q-kaart via de app en daarna in IntoGolf is dus niet mogelijk (en visa versa)
  • Indien u kiest voor de GOLF.NL app:
    • Moet uw marker ook een Golf.nl account hebben, om uw Q-kaart goed te keuren. Uw marker hoeft zelf niet per se de app geinstalleerd te hebben
    • Dient nog steeds een fysieke Q-kaart geheel te worden ingevuld, te worden ondertekend en te worden gedeponeerd in de bak voor Q-kaarten
    • Mag de Q-kaart dus niet nog een keer worden ingevoerd in IntoGolf
    • Kunt u voor functionele vragen terecht bij de Handicap- en Regelcommissie, door een mail te sturen naar hrc@rijsbergsegolfclub.nl
  • De GOLF.NL app kan niet worden gebruikt voor het reserveren van starttijden of het boeken van golflessen op Golfpark De Turfvaert

Achtergrond

Medio 2016 heeft de NGF een app laten ontwikkelen, de GOLF.NL app, waardoor met behulp van een smartphone scorekaarten (qualifying en non-qualifying) kunnen worden ingevoerd. Deze app geeft ook andere informatie zoals het direct berekenen van uw nieuwe handicap, vergelijking van uw  prestaties met uw golfvrienden en de rest van golfend Nederland.

Met deze app kunt u GEEN starttijden en/of lessen boeken bij Golfpark De Turfvaert of uzelf inschrijven voor RGC De Turfvaert wedstrijden/evenementen. Dit moet nog steeds via de website van De Turfvaert of  www.ikgagolfen.nl.

Om deze app te kunnen gebruiken, moet u smartphone hebben die óf het besturingssysteem Android heeft óf  IOS (Iphone/Ipad). Daarnaast moet u een account hebben aangemaakt via de GOLF.NL app of via de website van GOLF.NL. Om een account aan te maken moet u beschikken over het  NGF Handicapbewijs 2017, omdat gevraagd wordt naar de streepjescode achterop deze kaart. Voor meer informatie over het aanvragen van een account: zie de website van GOLF.NL/APP

Proefperiode

Omdat de GOLF.NL app nog vrij nieuw is, verwachten we nog diverse aanpassingen.Voor de meeste leden van RGC De Turfvaert is het bovendien nog een onbekend hulpmiddel. Om die reden willen we 2017 gebruiken als proefperiode om enerzijds de leden bij het gebruik ervan te ondersteunen en anderzijds de NGF te adviseren over mogelijke aanpassingen in het gebruik van de GOLF.NL app.

Tijdens de proefperiode is het van belang dat leden bij qualifying rondes ook een fysieke scorekaart  blijven gebruiken en inleveren naast het invoeren van de score op de GOLF.NL app. Dit wordt uitdrukkelijk door de NGF aan de clubs geadviseerd om een extra toetsing in te bouwen.

De handicap en regelcommissie gaat het gebruik van de app door de leden volgen. Daarbij is feedback van de leden heel belangrijk zodat wij de NGF gericht kunnen adviseren over mogelijke verbeteringen en gebruiksvriendelijkheid. In de maandelijkse nieuwsbrief van RGC De Turfvaert  worden de leden geïnformeerd over ontwikkelingen met de GOLF.NL app.

Registratie van de scorekaarten

Tot nu toe had u als lid van de RGC de Turfvaert alleen de mogelijkheid om een handmatig ingevulde en ondertekende fysieke scorekaart in te voeren in het Intogolf systeem via www.ikgagolfen.nl.  De fysieke scorekaart moest daarna ingeleverd worden in de speciale bus in het clubgebouw. De handicap en regelcommissie van RGC De Turfvaert zorgt voor controle en  archivering van de kaarten.

Het Intogolf systeem wisselt met de NGF electronisch de ingevoerde scores en de eventuele nieuwe handicap uit. Dit gebeurt automatisch en periodiek. Als u uw score van een qualifiying ronde wil invoeren via de GOLF.NL app dan moet u met het volgende rekening houden:

1. Uw marker MOET ook een account hebben voor GOLF.NL om uw qualifying score te kunnen goedkeuren! Hij/zij hoeft niet per se de GOLF.NL app geïnstalleerd te hebben op de smartphone;
  2. U MOET nog steeds een fysieke qualifying kaart invullen, registreren in de map en deponeren in de daarvoor bestemde bus!! Dit is nodig om in geval van vragen/problemen de kaart te kunnen inzien en om de extra toetsing te waarborgen;
  3. U MAG DAN NIET de score invoeren in Intogolf via www.ikgagolfen.nl;
  4. Het kan enige dagen duren voordat u de ingevoerde score via de GOLF.NL app terugziet in het Intogolf systeem. Dit heeft te maken met de periode die zit tussen de uitwisseling van de gegevens tussen NGF en Intogolf;
  5. Voor RGC De Turfvaert blijft de informatie (handicap en scores) in het Intogolf systeem  leidend aangezien sommige commissies hier gebruik van maken;
  6. De handicap en regelcommissie van de RGC de Turfvaert biedt functionele ondersteuning bij vragen en problemen met de handicap registratie en bij gebruik van de GOLF.NL app. U kunt hiervoor een email sturen aan hrc@rijsbergsegolfclub.nl. We doen vervolgens onze uiterste best om u zo snel mogelijk te helpen;
  7. Voor technische ondersteuning en/of informatie over de werking van de app verwijzen we u naar de website: www.golf.nl/app-faq;

U blijft als speler zelf verantwoordelijk voor de registratie van uw qualifying kaarten en het toepassen van de correcte handicap bij qualifying rondes. Check dus uw handicap ook regelmatig in www.ikgagolfen.nl na invoering