Mentoring

Mentoring voor nieuwe leden van de Turfvaert, is een mooi programma dat is opgezet om de beginnende golfers te begeleiden in het stappenplan om handicap 54 te behalen (voormalig GVB). 

Hiermee wordt de drempel verlaagd om de baan in te gaan, het zelfvertrouwen te verhogen en wordt bijvoorbeeld het wedstrijdelement op enthousiaste wijze geïntroduceerd. 

Dit mentoringprogramma sluit aan op het behalen van het golfpaspoort via de golfschool van Golfpark de Turfvaert. Na het doorlopen van baanpermissie lichtblauw en paars volgen de theorie avonden en het GVB regelexamen. Daarna wordt samen met een mentor een eerste qualifying kaart gelopen om baanpermissie rood te behalen (handicap 54). 

Tenslotte worden ze door een mentor begeleid bij de eerste deelname aan de diverse clubactiviteiten en wedstrijden. De mentoren zijn enthousiaste ervaren leden van de golfclub. Zij worden ingezet bij de begeleiding van het stappenplan, het mentoren tijdens de FUN wedstrijden en de wekelijkse ochtendwedstrijden. 

Aandacht wordt vooral besteed aan:

  • Etiquette in de baan
  • Indien nodig korte uitleg van de golfregels
  • De voortgang in de baan ten behoeve van de doorstroming

Wij hopen ook komend jaar weer veel nieuwe golfers te kunnen mentoren en wij zijn daarom op zoek naar leden die het leuk vinden om ons hier te helpen.

Wilt u ook als mentor voor de Golfclub optreden? Neem dan gerust contact op met onze mentor coördinator Ellen Vermeer: mentoring@rijsbergsegolfclub.nl.

Probeer het eens, en ervaar hoe leuk mentoring kan zijn!