Nederland wint golf-derby der Lage Landen!

Zaterdag 14 september. De Derby tussen Nederland en België op de Turfvaert. Onder een stralende zon is het deze keer nog spannender geworden dan vorig jaar. Met de singles heeft België een mooie voorsprong van 15 tegen 9 genomen. Maar na de wissel hebben de Belgen deze voorsprong niet vast kunnen houden. Zou het aan de Schrobbelèr bij de wissel hebben gelegen?

De laatste partij heeft voor de beslissing gezorgd. Hiermee heeft Nederland de dubbels met 9 tegen 3 gewonnen, waardoor de uitslag gelijk op 18 tegen 18 is uitgekomen. Een gelijke stand betekent dat de partij tussen de captains Harri en John voor de uiteindelijke beslissing heeft moeten zorgen. Deze is gewonnen door Harri, waardoor ook dit jaar de winst naar Nederland is gegaan. Volgend jaar de herkansing voor België of gaat Nederland voor de derde keer de trofee winnen?

Verder waren er twee neary’s op hole 5 en 13 en een chipchallenge bij de wissel.

Neary:

  • hole 5: Dominique van den Bosch
  • hole 13: Betsy Segers

Chipchallange:

  • Beste Belg: Henk Alink
  • Beste Nederlander: Peter Zeeman en Marcel Smits

Wij captains kijken terug op een mooie en gezellige dag. Die dankzij jullie deelname zeer geslaagd is. We zien jullie dan ook graag terug op de volgende editie van Nederland België in september 2020. Tot dan