Open Golf Club Trophy, ook voor Turfvaerters!

Heb je al eens gehoord van de PBGC? Premium Benelux Golf Club, waar de Turfvaert ook deel van uitmaakt. 14 mooie golfbanen in de Benelux waar we met 25% korting kunnen spelen. Misschien wist je dat.

Maar wist je ook dat de PBGC van april tot en met september één keer per maand een wedstrijd organiseert op een van deze banen? En dat het voor ons als lid van de Turfvaert maar 40 euro kost om daaraan deel te nemen? Vaak inclusief een hapje en een drankje bij de prijsuitreiking. En dat je kans maakt op mooie dagprijzen en plaatsing voor de finale in Frankrijk? Dat wisten jullie waarschijnlijk niet. Ik speel nu al enkele jaren mee met deze toernooien, maar kom niet tot nauwelijks mensen van de Turfvaert tegen. En dat is jammer.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dit zeer de moeite waard is. Je speelt op verschillende mooie banen in de Benelux, alle met een verschillend karakter. Ik denk hierbij alleen al aan de oprijlaan van de parkbaan Oudenaarde met zicht op de eerste hole en het imposante kasteel/clubhuis. De hoogteverschillen op de banen van Henri Chapelle, l’Empereur en Clervaux. De oude eiken bij Cleydael. Of de waterpartijen van Millenium. En dit jaar grensoverschrijdend golf op de Maastrichtse. Welke je ook speelt, je speelt altijd in ontspannen sfeer met aangename golfcollega’s uit de Benelux. Hoewel Benelux, bijna alleen uit België dus.

Er wordt gespeeld in drie hcp categorieën. Waarbij bij iedere wedstrijd de eerste van iedere categorie zich plaatst voor de finale in Frankrijk. Ook dit jaar vindt deze weer plaats op de prachtige baan van Le Touquet. Ik ga in ieder geval weer meedoen dit jaar. Jij nu ook?

Afgetrapt wordt er op 20 april bij ons op de Turfvaert, helaas op eigen baan ding je niet mee voor de finaleplaats. De rest van de wedstrijdkalender en het regelement kun je vinden op pbgc.be/trophy. Heb je vragen hierover dan mag je me altijd contacteren.

John van Tiel

j.vantiel@rijsbergsegolfclub.nl