Uitslagen Clubkampioenschappen Strokeplay

In het laatste weekeind van mei vinden traditioneel de Clubkampioenschappen Strokeplay plaats bij RGC De Turfvaert.  Jammer dat zo'n spannende en leuke wedstrijd zo weinig deelnemers telt. In ieder geval hebben we van de toeschouwers bij de prijsuitreiking gehoord dat we volgend jaar zeker meer deelnemers krijgen. Het is een prachtige spelvorm, spannend en inspannend, maar je laat wel zien wat je kunt. De uitslagen:

Dames: bij de dames dit jaar één categorie (A). Zij speelden 18 holes op zaterdag en ook op zondag; Wendy van Alphen is de nieuwe clubkampioen, gevolgd door Clara Verkaart op de tweede plaats en op de derde plaats Maria Hamann. Als vierde eindigde Linda Veth, die met haar hogere handicap toch zeer verdienstelijk aan het A-kampioenschap meedeed.

Heren: hier werd gespeeld in twee categorieën: In categorie A speelden de heren zaterdag 2 x 18 holes en zondag nog eens 18 holes. Na een spannende strijd werd Ben Kraa Clubkampioen, met op de tweede plaats Jan Brehm en derde werd Ad van Alphen. De scores lagen erg dicht bij elkaar. Jan Willem Derks werd vierde, Dominique VandenBosch vijfde en Bart Krielen zesde.

In de B categorie (handicap > 18,5) werden er op zaterdag 18 holes gespeeld en op zondag 9 holes. Winnaar werd Jack Baarends, met op de tweede plaats Rob Veth en Frans Bast werd derde. Helaas moest Hans Voortmeijer afhaken met een rugblessure.

Jeugd: ook bij de jeugd twee categorieën: de Masters speelden 18 holes op zondag, waarbij Pepijn Westerhuis met enige afstand beslag wist te leggen op de eerste plaats. Tim van Peperstraten ging er met de tweede plaats van door, gevolgd door Laurens Feskens op de derde plaats. Bij de Challengers (handicap > 36,0) wist Roy van de Mosselaar knap beslag te leggen op de eerste plaats. Sjoerd Ruijter werd tweede en Lucas de Wit sloot de wedstrijd af met een derde plaats.