Activiteiten

Tijdelijk geen wedstrijden

Beste leden van Rijsbergse Golfclub de Turfvaert,

Helaas heeft de overheid de coronamaatregelen verlengd tot 15 maart as. Dit houdt in dat we de meeste activiteiten moeten opschorten tot (tenminste) 15 maart. Of we na 15 maart weer kunnen starten met de geplande activiteiten, hangt af van de maatregelen zoals ze vanaf 15 maart gelden.

Achter de schermen zijn we druk bezig geweest met een mooi programma voor 2021, maar hier kunnen we nog geen fysieke start mee maken. Zoals vermeld in de nieuwsbrief van januari, kunnen we alleen activiteiten organiseren onder strikte voorwaarden. Het bestuur van de Rijsbergse Golfclub de Turfvaert wil echter niet het verwijt krijgen aan de basis te liggen van mogelijke besmettingen, door de samenkomst van groepen te stimuleren. Er is ook, in onze ogen, geen meerwaarde in bijvoorbeeld het organiseren van wedstrijden met een systeem van aanmelden, spelen en dan weer weg.

Gelukkig doet Rijsbergse Golfclub de Turfvaert nog veel meer, naast het organiseren van wedstrijden. Deze zaken kunnen/konden wel gewoon doorgaan, soms met de nodige uitdagingen vanwege de coronamaatregelen:

  • WHS infosessies: de Handicap en Regelcommissie (HRC) is de laatste maanden druk bezig geweest met het nieuwe Wereld Handicap Systeem. De vier avonden waarin leden digitaal uitleg kregen, vielen goed in de smaak.
  • Regelavonden en -examens: de afgelopen tijd zijn er veel nieuwe leden begonnen met lessen, dus de regelavonden en -examens worden deze maand weer op gepaste manier opgestart door de HRC.
  • Mentoring: met de aanwas van nieuwe leden heeft de vereniging er ook een groot aantal rabbits bij gekregen. Zij lopen met een mentor hun eerste rondjes op de Turfvaert. Dat moet natuurlijk in flights van 2 personen, dus zijn er extra mentoren actief geworden om aan de vraag te kunnen voldoen. In samenwerking met het golfpark is er een mooi starterspakket samengesteld voor de rabbits.
  • Jeugdopleiding: de jeugd traint fanatiek door, ook tijdens de wintermaanden. Gerrit Pasman is onlangs begonnen als nieuwe jeugdpro, hij wordt ondersteund door de Jeugdcommissie en een 8-tal jeugdcoaches.
  • Het bestuur komt met regelmaat bij elkaar. Er is dan vooral overleg met het park, over de acties die nodig zijn als gevolg van de coronamaatregelen

Jammer genoeg zien we de meeste leden nu niet na afloop van een wedstrijd, op hole 19 en onder het genot van een drankje. We hopen van harte dat dit snel weer mogelijk is. Tot dan!

Bestuur, commissies en de vele vrijwilligers.