Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de veelgestelde vragen opgesomd, mocht uw vraag er niet bij staan, neem dan contact op met ons secretariaat: secretariaat@rijsbergsegolfclub.nl.

Wat is het verschil tussen golfpark en golfclub? Het golfpark is de onderneming die de golfbaan, de oefenfaciliteiten en de horeca exploiteert. Het golfpark is een commerciële onderneming. De golfclub daarentegen is een vereniging (zonder winstoogmerk) en draait in zijn geheel op vrijwilligers. 

Waarvoor kan ik bij het GOLFPARK terecht? Onder het park vallen o.a.: de golfbaan en het onderhoud hiervan, speelrecht, oefenfaciliteiten, aanbieden van stappenplan voor beginnende golfers, golflessen, greenfees en verhuur van handicarts. 

Waarvoor kan ik bij de GOLFCLUB terecht? De golfclub zorgt o.a. voor het versturen van de NGF passen, de controle op de handicapregistratie, mentoring van beginnende golfers (in samenwerking met het stappenplan park), organiseren van clubwedstrijden en -evenementen, geven van regelavonden, afnemen van regelexamens. Ook de registratie bij de NGF verloopt via de Golfclub. 

Wat is ‘mijn persoonlijke pagina’? Uw persoonlijke pagina is een op uw naam aangemaakte inlogcode, die u direct toegang geeft tot o.a. de mogelijkheid om in te schrijven voor een clubactiviteit via de website van de club of het reserveren van starttijden. U kunt op ‘mijn persoonlijke pagina’ komen via het starttijdenblok op de homepage van www.rijsbergsegolfclub.nl of via www.ikgagolfen.nl.

Hoe maak ik ‘mijn persoonlijke pagina’ aan? Via de website www.ikgagolfen.nl kunt u uw eigen inlogcode en wachtwoord aanmaken. Daarna kunt u met deze inlogcode uw persoonlijke pagina op de website van de Rijsbergse golfclub openen. Uitgebreide instructies voor het registreren op ikgagolfen.nl en het aanmaken van uw persoonlijke pagina staan hier.

Ik ben mijn wachtwoord voor ‘mijn persoonlijke pagina’ vergeten, wat nu? Het is voor ons niet mogelijk om uw wachtwoord te achterhalen. Mocht u het wachtwoord vergeten zijn, ga dan naar de site www.ikgagolfen.nl en kies voor de optie; aanmelden lukt niet. U kunt dan een nieuw wachtwoord aanmaken. 

Waar kan ik inschrijven voor wedstrijden of evenementen van de golfclub? Inschrijven voor een wedstrijd kan via uw persoonlijke pagina op de website van de golfclub: www.rijsbergsegolfclub.nl. Op de home pagina kunt u inloggen met uw eigen inlogcode. Vervolgens komt u op een pagina met de keuze: Starttijden reserveren daaronder: boek een les …. Boek een starttijd … wedstrijdkalender… Klik op wedstrijdkalender  en kies voor ‘schrijf jezelf in …. 

Ik heb ingeschreven voor een wedstrijd, waar zie ik hoe laat ik start? Normaal gesproken wordt er voor iedere wedstrijd een startlijst gepubliceerd. Als u inlogt via uw persoonlijke pagina kunt u, onder het kopje ‘wedstrijdkalender’ de startlijst zien. Verzoek om tijdig aanwezig te zijn en te melden bij de organisatie. 

Waarom kan ik geen starttijd boeken? U kunt 2 reserveringen hebben uitstaan, dit is inclusief deelname aan  clubevenementen. De reservering ‘eindigt’ na 12 uur ’s nachts, dan is het weer mogelijk een reservering te maken.

Ik heb een Qkaart gelopen over 9 holes, hoe voer ik deze in? LUS A OF LUS B (invoer qualifyingkaart 9 holes op persoonlijke pagina). Bij het invoeren van een qualifyingkaart 9 holes moet men een aantal selecties maken. Naam van de golfclub, naam van de lus en kleur afslagplaats. Als deze selecties zijn ingevoerd komt onderin automatisch de juiste persoonlijke par en stroke te staan. Het lijkt alsof alleen de eerste lus (A) ingevoerd kan worden, want ook bij lus (B) heten de holes 1 t/m 9, maar wanneer men verder kijkt, ziet u dat hole 4 (hole 13 bij lus B) een par 3 is enz. Zo weet u of u Lus A of lus B invult.  

Waar kan ik mijn oefenrondes invoeren? De oefenrondes worden niet geregistreerd in het handicapregistratiesysteem. Uiteraard kunnen gespeelde oefenrondes wel geregistreerd worden op de persoonlijke pagina, maar ze beïnvloeden niet de exacte handicap. Op de persoonlijke pagina zijn 2 opties mogelijk om qualifyingkaarten en kaarten oefenrondes in te zien: HANDICAP

Naam                    Qualifyingrondes en handicap mutatie                v

                           Uitgebreide historie inclusief oefenrondes            v

Ik heb problemen met het invoeren van mijn Qkaart, wie kan mij helpen? Als u vragen heeft over uw handicap registratie of problemen heeft met het invoeren van een Qkaart stuur dan een mail naar hrc@rijsbergsegolfclub.nl

Ik heb een nieuw email adres, aan wie geef ik dit door? Wijzigingen stuurt u z.s.m. door aan ledenadministratie@riisbergsegolfclub.nl, wij zorgen er dan voor dat deze gegevens worden verwerkt in onze ledenadministratie. Om uw gegevens te laten wijzigen in de administratie van het golfpark stuurt u dezelfde mail ook naar administratie@deturfvaert.nl.

Als ik ga verhuizen, aan wie geef ik dit door? Ook dan stuur de nieuwe gegevens z.s.m. door aan ledenadministratie@rijsbergsegolfclub.nl wij zorgen er dan voor dat deze gegevens worden verwerkt in onze ledenadministratie. Om uw gegevens te laten wijzigen in de administratie van het golfpark stuurt u dezelfde mail ook naar administratie@deturfvaert.nl