Tijdelijk geen wedstrijden

Beste leden,
De maatregelen die afgelopen dinsdag zijn aangekondigd, hebben natuurlijk ook gevolgen voor de golfsport. We mogen golfen, maar daarbij moeten we de basismaatregelen niet uit het oog verliezen:

– blijf thuis bij klachten en laat u testen;
– houd anderhalve meter afstand;
– was/ontsmet regelmatig uw handen;
– hoest en nies in uw elleboog;
– werk zoveel mogelijk thuis;
– draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

Het bestuur van Rijsbergse Golfclub de Turfvaert heeft woensdagavond besproken wat de meest verstandige aanpak zou zijn tijdens de gedeeltelijke lockdown, met de termijn van vier weken die de regering heeft vastgesteld. Ook is contact opgenomen met een aantal golfbanen in de omgeving en is er overlegd met het golfpark.

We hebben het besluit genomen alle interne wedstrijden voor de komende vier weken af te lassen. De Nederlandse Golf Federatie heeft aangegeven dat interne wedstrijden zijn toegestaan en we hebben van andere golfbanen begrepen dat ze op verschillende manieren omgaan met dat advies.

Het bestuur van de Rijsbergse Golfclub de Turfvaert wil echter niet het verwijt krijgen aan de basis te liggen van mogelijke besmettingen, door de samenkomst van groepen te stimuleren. We zouden dan bijvoorbeeld ook ingaan tegen het advies om reisbewegingen te beperken.

Er is, in onze ogen, ook geen meerwaarde als we wedstrijden zouden organiseren voor spelers met een systeem van aanmelden, spelen en dan weer weg. Het aanmelden zou binnen moeten plaatsvinden (met mondkapjes!). Golfers die onderling willen afspreken, kunnen dat prima zelf.

Natuurlijk houden we de landelijke (en Belgische) ontwikkelingen scherp in de gaten. We wachten bijvoorbeeld op de tussentijdse evaluatie over twee weken. Als er een mogelijkheid is om weer terug te keren naar de gewone gang van zaken, zullen we u dat meteen laten weten. Maar op dit moment zijn we niet hoopvol gestemd.

Het bestuur wenst alle leden desondanks toch het nodige golfplezier toe, maar vooral gezondheid!

Harri van Dun

Voorzitter Rijsbergse Golfclub de Turfvaert