Clubkampioenschappen Matchplay

Elk jaar worden de Clubkampioenschappen matchplay georganiseerd om te bepalen wie de beste mannelijke en vrouwelijke matchplayers van de vereniging zijn.

Het Matchplay Clubkampioenschap wordt gespeeld in voorrondes, die in april aanvangen en eindigen in het laatste weekend van september met een halve en hele finale.
De halve finales (4 dames en 4 heren per categorie) en de finales (2 dames en 2 heren per categorie) worden zowel voor heren als dames in hetzelfde weekend gespeeld, de halve finales op zaterdag en de finales op zondag. 

Afhankelijk van aantal deelnemers wordt voor een afvalwedstrijd of voor een poulesysteem gekozen. Wie de halve finalisten zijn, wordt vooraf bij de poule indeling bekend gemaakt.

Er wordt gespeeld in onderling overleg van de spelers, die tegen elkaar spelen. De afvalwedstrijd wordt gespeeld volgens NGF indelings-advies.
De spelvorm is matchplay zonder verrekening van handicap. Handicarts zijn niet toegestaan.

Volwaardige leden met een EHcp. van max. 36 kunnen deelnemen.

De mogelijkheid om in te schrijven wordt aangekondigd in een uitnodigingsbrief. Opgelet: de inschrijving sluit automatisch op de in de brief genoemde datum.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er soms een B-kampioenschap georganiseerd.

Aanvang: in april (onderling overleg van spelers)
Aantal holes: 18.
Kosten: geen
Wedstrijdvorm: matchplay.

Inschrijven: via de persoonlijke pagina op Ikgagolfen.nl  (na de uitnodigingsbrief).
(uiterlijk tot de genoemde datum).

Terug naar het overzicht