Wedstrijden overzicht

De Rijsbergse Golfclub de Turfvaert organiseert het hele jaar door wedstrijden en evenementen voor beginnende en ervaren golfers.

Het overgrote deel daarvan is bestemd voor de volwaardige leden van de vereniging, maar soms kunnen ook gastspelers kennis maken met de gezellige sfeer bij de wedstrijden. De kosten voor een wedstrijd zijn exclusief een eventuele greenfee voor leden zonder speelrecht.

Hieronder een overzicht van de wedstrijden voor volwaardige leden van de Golfclub. Op de wedstrijdkalender ziet u wanneer en hoe laat  de wedstrijden gespeeld worden.

De invoering van het World Handicap Systeem heeft geleid tot een aantal aanpassingen in het wedstrijdreglement. Tevens zijn de regels ten aanzien van de snelheid in de baan enigszins aangescherpt.

Damesochtend

Elke dinsdagmorgen spelen de dames hun wedstrijd. Een gezellige ontmoeting die open staat voor dames met een volwaardig lidmaatschap van de RGC de Turfvaert.

De wedstrijdvorm is stableford met eenmaal per maand een alternatieve spelvorm.
Na afloop van de wedstrijd is er een prijsuitreiking met een gezellig samenzijn.
Elke gespeelde wedstrijd telt mee voor de seizoen prijs die na afloop van het zomer- en winterseizoen wordt uitgereikt tijdens een gezamenlijke maaltijd.

Aanvang: van 1 april-1okt. om 9.00 uur; van 1 okt.-1 april om 9.30 uur.
Aantal holes: 9 of 18.
Handicap: 54 of minder
Kosten: €2,00.
Wedstrijdvorm: stableford (qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl


Mixed ochtend

Zowel dames als heren met een volwaardig lidmaatschap van de RGC de Turfvaert. kunnen zich inschrijven voor deze wedstrijd die elke woensdagmorgen plaats vindt. Een ideale gelegenheid voor echtparen en koppels om gezamenlijk aan een wedstrijd deel te nemen.

Ook hier is de wedstrijdvorm stableford met één maal per maand een alternatieve spelvorm.
De dagprijzen worden direct na afloop uitgereikt tijdens een gezellig samenzijn met een versnapering.
Aan het eind van respectievelijk het zomer- en winterseizoen worden de seizoenprijzen bekendgemaakt, opgeluisterd door een gezamenlijke maaltijd.

Aanvang: 09:30-10:30.
Aantal holes: : 9 of 18.
Handicap: 54 of minder
Kosten: €2,00.
Wedstrijdvorm: stableford (qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl


Herendag

De heren spelen wekelijks op vrijdag hun wedstrijd. Deelname staat open voor heren met een volwaardig lidmaatschap van de RGC de Turfvaert. De wedstrijdvorm is stableford met één maal per maand een alternatieve spelvorm.

Na afloop van de wedstrijd is er een prijsuitreiking met een versnapering.
Er wordt ook gespeeld om de seizoen prijs, die na zowel het zomer- als het winterseizoen wordt bekendgemaakt, omlijst door een gezamenlijke maaltijd.

Aanvang: 09:30-10:30.
Aantal holes: : 9 of 18.
Handicap: 54 of minder
Kosten: €2,00.
Wedstrijdvorm: stableford (qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl


30-Up

Een competitie voor volwaardige leden met een handicap tussen de 30 en 54.

De beste manier om als beginner wegwijs te raken in het verenigingsgebeuren, andere golfers te leren kennen en uiteraard het golfspel te verfijnen.
De wedstrijden worden om de twee weken gespeeld op zondagmiddag en de 30-up competitie kenmerkt zich door de ongedwongen gezellige sfeer.

De beste 5 wedstrijden per seizoen tellen mee voor de eindoverwinning. De winnaar krijgen een mooie prijs en wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse kampioenswedstrijd van de vereniging.
De kosten voor de 30-up competitie zijn €2,00 per wedstrijd, hiermee kunnen we leuke prijzen voor de winnaars aanschaffen.

Aanvang: (tweewekelijks) wintercompetitie zondag 13:30 uur; zomercompetitie zondag 15:00 uur.
Aantal holes: 9.
Handicap: 30 tot 54
Kosten: €2,00.
Wedstrijdvorm: stableford (qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl


Go-Pro

De Go-Pro wedstrijden zijn voor de volwaardige leden die onder de magische grens van handicap 36 zijn gedoken.

De wedstrijden worden om de twee weken gespeeld op zondagmiddag en de Go-Pro competitie kenmerkt zich door competitieve wedstrijdspanning op de baan, maar ook door de zeer ontspannen sfeer en gezelligheid na de wedstrijd.

De beste 5 wedstrijden per seizoen tellen mee voor de eindoverwinning. De winnaar krijgen een mooie prijs en wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse kampioenswedstrijd van de vereniging.
De kosten voor de Go-Pro competitie zijn €2,00 per wedstrijd, hiermee kunnen we leuke prijzen voor de winnaars aanschaffen.

Aanvang: (tweewekelijks) wintercompetitie zondag 13:30 uur; zomercompetitie zondag 15:00 uur.
Aantal holes: 9.
Handicap: 36 of minder
Kosten: €2,00.
Wedstrijdvorm: stableford (qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl


Rabbits in opmars!

Leden van golfclub de Turfvaert die nog geen GVB hebben, kunnen elke maand mee doen aan een wedstrijd! Iedereen met een Rabbit-lidmaatschap kan deelnemen. Een prima manier om nog beter in het golfspel te komen, andere golfers en mentoren te leren kennen en de etiquette- en veiligheidsregels te oefenen!

Er wordt gespeeld over 9 holes en, afhankelijk van het lesniveau, slaat een speler af van lichtblauw, paars of rood. Elke flight bestaat uit twee rabbitleden en een mentor.

In de zomermaanden elke 1ste maandag van de maand en in de donkere maanden elke 3e zaterdag van de maand.
Na de wedstrijd krijgt elke flight een heerlijk borrelbord en is er de prijsuitreiking.

Aanvang: in de zomermaanden elke 1ste maandag van de maand om 18:30 uur en in de donkere maanden elke 3e zaterdag van de maand om 14:00 uur.
Aantal holes: 9.
Kosten: €6,00.
Wedstrijdvorm: stableford.

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de Rabbits in opmars whatsapp groep of via de mentor.


Maandmedal

Volwaardige leden die willen meedoen aan een 18 – holes competitie, kunnen zich uitleven in de maandmedal, een meerdaagse wedstrijd die bestaat uit twee competities.
Van april tot en met oktober kunnen leden, die sportief en competitief zijn ingesteld, op de eerste zaterdag van de maand meedoen aan de maandmedal.
Ieder jeugd- of volwaardig lid met een handicap van 36 of lager is van harte welkom, om zich in deze serie van 18-holes wedstrijden van zijn of haar beste kant te laten zien.

Alle informatie op een rijtje

 • SpeeldatumsEerste zaterdag van de maand (uitgez. Januari)
 • Categorieën – netto strokeplay voor deelnemers met een handicap tussen 0 en 24.0. Stableford voor deelnemers met een handicap tussen 24.1 en 36.
 • Kosten – deelname wedstrijd: 3 euro. Leden met een 9-holes speelrecht betalen tevens een greenfee voor de extra 9 holes.
 • Inschrijven  – Via de persoonlijke pagina op de website.

Clubkampioenschappen matchplay

Elk jaar worden de Clubkampioenschappen matchplay georganiseerd om te bepalen wie de beste mannelijke en vrouwelijke matchplayers van de vereniging zijn.

Het Matchplay Clubkampioenschap wordt gespeeld in voorrondes, die in april aanvangen en eindigen in het laatste weekend van september met een halve en hele finale.
De halve finales (4 dames en 4 heren per categorie) en de finales (2 dames en 2 heren per categorie) worden zowel voor heren als dames in hetzelfde weekend gespeeld, de halve finales op zaterdag en de finales op zondag.

Afhankelijk van aantal deelnemers wordt voor een afvalwedstrijd of voor een poulesysteem gekozen. Wie de halve finalisten zijn, wordt vooraf bij de poule indeling bekend gemaakt.

Er wordt gespeeld in onderling overleg van de spelers, die tegen elkaar spelen. De afvalwedstrijd wordt gespeeld volgens NGF indelings-advies.
De spelvorm is matchplay zonder verrekening van handicap. Handicarts zijn niet toegestaan.

Volwaardige leden met een EHcp. van max. 36 kunnen deelnemen.

De mogelijkheid om in te schrijven wordt aangekondigd in een uitnodigingsbrief. Opgelet: de inschrijving sluit automatisch op de in de brief genoemde datum.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er soms een B-kampioenschap georganiseerd.

Aanvang: in april (onderling overleg van spelers)
Aantal holes: 18.
Kosten: geen
Wedstrijdvorm: matchplay.

Inschrijven: via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl  (na de uitnodigingsbrief).


Clubkampioenschappen Strokeplay
Wedstrijdinformatie en speelschema

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseert de Rijsbergse Golfclub De Turvaert de Clubkampioenschappen Strokeplay. Aan deze kampioenschappen mogen alle jeugdleden en volwaardige leden, met een handicap van 36 of lager, deelnemen.

Deze wedstrijd is qualifying, zonder handicapverrekening en het wedstrijdreglement 2024 van RGC De Turvaert is van toepassing. Handicarts zijn niet toegestaan. De heren spelen van geel en de dames van rood.

Er wordt dit jaar 2 keer 18 holes gespeeld. Minimale deelname om de wedstrijd doorgang te laten vinden, is 16 bij de heren en bij de dames 8. Bij de heren is er na de eerste dag een cut met een A en B finale. De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor e.e.a. aan te passen, op basis van het aantal inschrijvingen.

Speelschema:
Het voorlopig speelschema wordt vastgesteld op basis van het aantal inschrijvingen. Voorlopige planning: op zaterdag 15 juni wordt er in de ochtend gespeeld en op zondag 16 juni in de middag.

Inschrijven, kosten en nadere informatie

Inschrijven kan tot en met 17 mei, inschrijven verloopt via ikgagolfen.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan de clubkampioenschappen, behalve voor leden met een 9-holes speelrecht: zij betalen per ronde een supplement voor 9 holes, te voldoen bij de receptie.


Donderdag Avond Competitie (DAC)

In de maanden mei t/m augustus is het lang genoeg licht om te kunnen spelen in de Donderdag Avond Competitie (DAC). Een 9-holes wedstrijd die ideaal is voor werkende (volwaardige) leden met een handicap tussen 0 en 54.

De DAC is een inloopwedstrijd er hoeft dus niet vooraf te worden ingeschreven. Spelers melden zich tussen 17.30 en 18.30 aan de wedstrijdtafel. Daar wordt in overleg bepaald wie met wie speelt.
Er worden drie dagprijzen uitgereikt en de overall winnaar mag deelnemen aan de kampioenswedstrijd in oktober en wint tevens een trofee.
We spelen de ene keer matchplay en de andere keer stableford, beide wedstrijden zijn met handicap verrekening.

Aanvang: donderdag tussen 17:30 en 18:30 uur. (eerste afslag om 18:00 uur)
Aantal holes: 9.
Handicap: 54 of minder
Kosten: €2,00.
Wedstrijdvorm: afwisselend stableford (qualifying) en matchplay


Ladies Night

De Ladies Night op woensdagavond!

Het lente-/zomerseizoen gaat weer beginnen op de woensdagavonden. Alle dames (volwaardig lidmaatschap) zijn van van harte uitgenodigd op 3 april op de Turfvaert, voor de eerste Ladies Night van 2023. Inschrijven kan tot en met de maandag voorafgaand aan de wedstrijddag.

Ladies Night in het kort:

 • Ook dit jaar organiseren we voor jullie 6 leuke damesavonden.
 • Elke avond start de eerste flight rond 18:00 uur…best vroeg voor sommigen, maar 1 keer per maand moet dat toch lukken!
 • Gevarieerde spelvormen en leuke prijzen.
 • Mooie golfavonden met lekkere hapjes en leuke prijsjes!!
 • De kosten zijn €2,00 per wedstrijd en evt. greenfee voor leden zonder speelrecht.
 • Speeldatums: 3 april | 1 mei | 5 juni | 3 juli | 7 augustus | 4 september

Young-Ones

8 woensdagavonden echt golfplezier voor JONG + OUD, unieke spelvormen, gezellige nazit……..

The Young-Ones organiseren ieder jaar een achttal (9 holes) wedstrijden op de woensdagavond, waar gestreden wordt voor de grote wisselbeker en de eer.
Ontvangst is vanaf 17:00 uur, om 17:45 uur beginnen we aan de dagschotel en rond 18:30 uur gaan we de baan in. Als organisatie zorgen we voor een serieuze noot, maar we laten ons soms verleiden om wat ludieke elementen toe te voegen aan het mooie golfspel.

Deelname is voor ieder volwaardig lid van de RGC – ongeacht de leeftijd !!!

Omdat er wordt ingeschreven voor de complete competitie (8 wedstrijden), ontstaat er een leuke hechte groep, wat blijkt uit de gezellige nazit in de brasserie of op het terras.

Op 30 maart is de ontmoetings en informatie wedstrijd.

De speelavonden zijn op de woensdagavonden: 24 april, 15 mei, 29 mei, 19 juni, 10 juli, 31 juli, 21 augustus en 28 augustus.

Kosten: n.n.b. euro p.p. (excl. eventuele greenfee voor leden zonder speelrecht)

Fun Fact  YO ’22 in leeftijdscijfers:

 • Jongste deelnemer – 44 jaar
 • Oudste deelnemer – 72 jaar
 • Gemiddelde leeftijd – 58 jaar

Koningswedstrijd

27 april is het weer Koningsdag. Waar een ieder met zijn kleedje op de vrijmarkt gaat zitten, is het voor de ware golfliefhebber natuurlijk hèt moment voor de Koningsdag vlaggetjeswedstrijd
Er zijn twee mogelijkheden. In de ochtend gaan we voor de volle 18 holes. In de middag een 9-holes variant, zodat je toch nog even die eerste koopjes op de vrijmarkt kunt scoren! 

Schrijf je in voor 25 april, middels bovenstaande button. Wees er snel bij, want vol=vol! Deelname aan deze wedstrijd kost € 7,50 per persoon (kosten voor een aanvullende greenfee zijn €25 voor negen holes, of €55 voor 18 holes). Aanvang: variabel

Aantal holes: 9.
Kosten: n.n.b.
Wedstrijdvorm: variabel (niet qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl


Nachtgolf

Een keer per jaar vindt de Nachtgolf-wedstrijd plaats.
Dit is een funwedstrijd, die in het donker wordt gespeeld. Verlichting wordt op de baan aangebracht en u speelt met een bal, die oplicht wanneer deze geslagen wordt. De wedstrijd is een 9 holes best ball-wedstrijd.

Iedereen met een handicap tussen 0 en 54 kan aan deze wedstrijd deelnemen.
Men kan inschrijven per flight of individueel. Bij individuele inschrijving wordt een flight toegewezen.
Voor en/of tijdens de wedstrijd kunt u van een stamppot buffet genieten.
Het spreekt voor zich dat de veiligheidsregels belangrijk zijn!

Aanvang: 9 november
Aantal holes: 9.
Kosten: n.n.b.
Wedstrijdvorm: best-ball(niet qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl


Oliebollen wedstrijd

Aan het eind van ieder jaar organiseren wij als afsluiting van het golfjaar de traditionele oliebollen-wedstrijd. Deze fun-wedstrijd staat open voor iedereen met een GVB, ongeacht de handicap. De wedstrijdvorm is stableford met handicap verrekening.

Volop oliebollen, een warm drankje in de baan, en afsluiting met een diner. De kosten bedragen 15 euro voor volwassenen en eventueel een greenfee van 20 euro voor leden zonder speelrecht. De jeugd speelt gratis mee.
Tijdens deze wedstrijd kijken we terug op het afgelopen jaar en vooral vooruit op het golfjaar dat komen gaat.

Aanvang: 28 december
Aantal holes: 9.
Kosten: € n.n.b. (excl. evt. greenfee); (jeugdleden gratis).
Wedstrijdvorm: stableford (niet qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl


Nederland – België

Onder de leden van golfclub De Turfvaert zijn ook veel Belgische golfers.
Ideaal om één keer per jaar een 18 holes fun-wedstrijd Nederland – België te spelen. Dit is een matchplay-wedstrijd, waarbij we eerst 9 holes single spelen en aansluitend 9 holes greensome. Tussen de twee wedstrijden in is er een behendigheidstest.

De organisatie probeert de teams zodanig samen te stellen, dat geen handicap verrekening noodzakelijk is. U speelt dus met ongeveer gelijkwaardige spelers.
Iedereen die in het bezit is van een GVB kan aan deze wedstrijd deelnemen.
U krijgt bij ontvangst koffie met iets lekkers; tijdens de wedstrijd wordt u een versnapering aangeboden en na de wedstrijd friet met saté.

Aanvang: 14 september
Aantal holes: 2 x 9.
Kosten: € n.n.b. (met evt. greenfee).
Wedstrijdvorm: matchplay / greensome (niet qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl