Facebook Feed

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Vandaag heeft golfprofessional Helmuth van Heel met een boks en kistje afscheid genomen van de kids van de jeugdopleiding van onze Rijsbergse golfclub.
Met een baanwedstrijd 'beat the pro' is tevens het zomerprogramma 2020 afgesloten.
Helmuth dank voor de mooie jaren samen !
Na de herfstvakantie gaan we door zonder Helmuth met het winterseizoen.
Actuele invulling hiervan is terug te vinden op de website.
... See MoreSee Less

Met een baanwedstrijd beat the pro is tevens het zomerprogramma 2020 afgesloten.
Helmuth dank voor de mooie jaren samen !
Na de herfstvakantie gaan we door zonder Helmuth met het winterseizoen.
Actuele invulling hiervan is terug te vinden op de website.Image attachment

Beste leden,
De maatregelen die afgelopen dinsdag zijn aangekondigd, hebben natuurlijk ook gevolgen voor de golfsport. We mogen golfen, maar daarbij moeten we de basismaatregelen niet uit het oog verliezen:

- blijf thuis bij klachten en laat u testen;
- houd anderhalve meter afstand;
- was/ontsmet regelmatig uw handen;
- hoest en nies in uw elleboog;
- werk zoveel mogelijk thuis;
- draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

Het bestuur van Rijsbergse Golfclub de Turfvaert heeft woensdagavond besproken wat de meest verstandige aanpak zou zijn tijdens de gedeeltelijke lockdown, met de termijn van vier weken die de regering heeft vastgesteld. Ook is contact opgenomen met een aantal golfbanen in de omgeving en is er overlegd met het golfpark.

We hebben het besluit genomen alle interne wedstrijden voor de komende vier weken af te lassen. De Nederlandse Golf Federatie heeft aangegeven dat interne wedstrijden zijn toegestaan en we hebben van andere golfbanen begrepen dat ze op verschillende manieren omgaan met dat advies.

Het bestuur van de Rijsbergse Golfclub de Turfvaert wil echter niet het verwijt krijgen aan de basis te liggen van mogelijke besmettingen, door de samenkomst van groepen te stimuleren. We zouden dan bijvoorbeeld ook ingaan tegen het advies om reisbewegingen te beperken.

Er is, in onze ogen, ook geen meerwaarde als we wedstrijden zouden organiseren voor spelers met een systeem van aanmelden, spelen en dan weer weg. Het aanmelden zou binnen moeten plaatsvinden (met mondkapjes!). Golfers die onderling willen afspreken, kunnen dat prima zelf.

Natuurlijk houden we de landelijke (en Belgische) ontwikkelingen scherp in de gaten. We wachten bijvoorbeeld op de tussentijdse evaluatie over twee weken. Als er een mogelijkheid is om weer terug te keren naar de gewone gang van zaken, zullen we u dat meteen laten weten. Maar op dit moment zijn we niet hoopvol gestemd.

Het bestuur wenst alle leden desondanks toch het nodige golfplezier toe, maar vooral gezondheid!

Harri van Dun

Voorzitter Rijsbergse Golfclub de Turfvaert

Beste leden,

- blijf thuis bij klachten en laat u testen;
- houd anderhalve meter afstand;
- was/ontsmet regelmatig uw handen;
- hoest en nies in uw elleboog;
- werk zoveel mogelijk thuis;
- draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

Harri van Dun

Voorzitter Rijsbergse Golfclub de Turfvaert

I.v.m. de aangescherpte maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus is ons restaurant vanaf 15 oktober tot nader order gesloten. De golfbaan is wel geopend, uiteraard met inachtneming van het golfspecifieke protocol.

Bij de receptie kunnen jullie koffie, thee, cappuccino, warme chocolademelk, worstenbroodje, lunchpakketje, candybar of baandrankje bestellen en deze bij het 'afhaalloket' ophalen om mee te nemen in de baan.

De openingstijden van het 'afhaalloket' verschillen per dag.

#turfvaertgolf #koffietogo

Comment on Facebook

Mooi geregeld !

FINALE GO PRO wintercompetitie 2019/2019

Vandaag stond de laatste finale van dit jaar op de agenda, een uitgestelde finalewedstrijd.
Het was een leuke finale, de spannendste van 2020 😲 er waren 8 kanshebbers voor de eerste plaats (waarvan een vijftal vandaag aanwezig).
Ondanks dat ze stuk voor stuk niet onder druk stonden, ze hadden geen last van zenuwen 😜 of wedstrijdstress, was er geen één die een score kon behalen die het klassement deed veranderen. Tot blijdschap van Peter Zeeman, want die is hiermee de kampioen geworden met 1 puntje meer dan nummer 2 + 3!
Een welverdiende eerste plaats voor Peter, die dit jaar bij 4 verschillende competities op nummer 1 stond 💪👌

Dagprijzen :
1e prijs - Jeroen Vlug - 20 punten
2e prijs - Maria Hamann - 20 punten
3e prijs - Vanessa Neeb - 19 punten
Longest > Arno Snepvangers + Vanessa Neeb
Nearest > Ann Basteyns
Ann Basteyns en Wil Munnik behaalden een mooie birdie 🐦

Eindklassement :
KAMPIOEN - Peter Zeeman - 91 punten
2e plaats - Jack Koevoets - 90 punten
3e plaats - Linda Veth - 90 punten (niet op foto)

Allen gefeliciteerd en tot over 2 weken bij de start van de nieuwe wintercompetitie.

FINALE GO PRO wintercompetitie 2019/2019

Het was een leuke finale, de spannendste van 2020 😲 er waren  8 kanshebbers voor de eerste plaats (waarvan een vijftal vandaag aanwezig).

Dagprijzen :
1e prijs - Jeroen Vlug - 20 punten
2e prijs - Maria Hamann - 20 punten
3e prijs - Vanessa Neeb - 19 punten
Longest > Arno Snepvangers + Vanessa Neeb
Nearest > Ann Basteyns
Ann Basteyns en Wil Munnik behaalden een mooie birdie 🐦

Eindklassement :
KAMPIOEN - Peter Zeeman - 91 punten
2e plaats - Jack Koevoets - 90 punten
3e plaats - Linda Veth - 90 punten (niet op foto)

Vandaag een natte rabbitwedstrijd op de Turfvaert.
Na 9 holes de balans opgemaakt. Dagwinnaars Annelies en Harry.
Tot volgende keer !
... See MoreSee Less

Vandaag een natte rabbitwedstrijd op de Turfvaert.
Na 9 holes de balans opgemaakt. Dagwinnaars Annelies en Harry.
Tot volgende keer !

Comment on Facebook

Toppers👍

Gefeliciteerd met jullie prachtige prestatie