Handicap registratie

Na behalen van het GVB kan ieder speler zijn of haar handicap registreren door middel van invoeren van qualifying scorekaarten. Voor informatie over behalen GVB zie: Stappenplan behalen GVB

Invoeren van de qualifying kaarten kan in de golf.nl app.

Invoeren van een kaart in golf.nl app:

Kies de baan, lus, tee, tijdstip en marker. Je kunt alleen een marker kiezen die ook een account heeft op de golf.nl app. Adhv van ingevoerde baan, lus en tee wordt automatisch je baanhandicap ingevuld. Deze kun je ook opzoeken op de handicaptabellen:

Bij het invullen van de scores vul je bij iedere hole het totaal aantal slagen voor deze hole in. Let op: niet het aantal stableford punten invoeren.

Indien je bij een hole je bal hebt opgepakt en dus geen score hebt genoteerd voor deze hole,  vul dan een score in waarbij je geen stableford punten meer behaald. Dit is je netto par plus 2. Bijvoorbeeld, je krijgt 3 hcp slagen op een par 4. Je Netto par is dan 7. Vul bij geen score dan minimaal een 9 in.

Na invoeren alle scores selecteer scorekaart indienen. Deze wordt dan ter goedkeuring naar je marker gestuurd.

Voor meer info over de golf.nl app kijk op: Golf.nl App  

Invoeren buitenlandse kaart

Loop je wel eens een ronde buiten Nederland. Ook deze scores kun je invoeren voor je handicapregistratie.

In de golf.nl app kies bij het invoeren kaart ‘Buitenlandse baan? Maak hier je kaart aan.  Dit staat onderaan het scherm waar je normaal de gespeelde baan selecteerd.

Voor het invoeren van een buitenlandse kaart dien je de Course Rating (CR), Slope Rating (SR) en PAR van de baan in te voeren. Deze vind je meestal op de handicaptabellen van de golfbaan.

Bij het invoeren van de score vul je alleen het totaal aantal behaalde stablefordpunten in.

Voor een qualifying kaart dien je een marker in te voeren. Voor een buitenlandse kaart hoeft dit niet een marker te zijn die de golf.nl gebruikt. De kaart zal dan ook niet ter goedkeuring naar de marker gestuurd worden.

Voor meer informatie over buitenlandse kaart kijk op: Buitenlandse kaart invoeren