Opteeën met Jeroen Vlug

Kun je je even kort voorstellen?
Mijn naam is Jeroen Vlug, geboren in 1969, getrouwd, 2 kids en een hond en woonachtig in Hoeven.
Na mijn schooltijd werkzaam geweest in de recreatie, mede eigenaar geweest van een aantal mooie bedrijven. In 2018 alles verkocht en na een fijne sabbatical (waarin ik het golfen ontdekt heb) ben ik weer kleinschalig gaan ondernemen.
Ik ben mijn passie die ik al sinds 2005 heb gaan volgen, fotografie. En dan nog iets specifieker, automotive fotografie.

Wat doe je als vrijwilliger, wat zijn jouw taken?
Tijdens mijn ontdekkingstocht in de wereld van golf en in het bijzonder de Rijsbergse golfclub stuitte ik op een actieve club in werkelijkheid maar een stilstaande club op het gebied van social media. Op een gezellige avond op hole 19 ben ik hierover in gesprek geraakt met toenmalig voorzitter Harri en die stelde voor; maak maar een plan dan hebben we het hierover in de komende bestuursvergadering.

Plan goed gekeurd en samen met Anja Bartels de Facebook pagina van de club weer nieuw leven ingeblazen en een Instagram profiel aangemaakt. Van hieruit ben ik in de PR Commissie terecht gekomen en heb ik ook de website onder mijn beheer genomen.
Daarnaast ben ik ook actief als mentor, heb hier als rabbit in 2018 fijne herinneringen aan dus toen ik gevraagd werd of ik als mentor beschikbaar was hier direct ja op gezegd en inmiddels vele leuke mensen wegwijs gemaakt op de baan en club.

Wat vind je het leukste aspect van je vrijwilligerswerk?
Iets te kunnen betekenen voor de club, in mijn geval het informeren van de leden over de vele activiteiten die de Rijsbergse golfclub gedurende het jaar organiseert.

Waarom zou je je vrijwilligerswerk aanbevelen: wat maakt het leuk en bijzonder?
Zonder vrijwilligers geen club. Het gaat niet vanzelf, het lijkt soms wel zo maar er komt veel bij kijken om het voor iedereen zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.
Samen krijgen we dit wel voor elkaar, zonder wedstrijdcommissie en wedstrijdleiders geen wedstrijden, zonder HRC geen duidelijkheid over de regels tijdens die wedstrijden en zonder de PR commissie weet niemand wanneer die wedstrijden er zijn en zonder de jeugdcommissie geen doorstroming met jonge golfers. Elke commissie is dus een belangrijk onderdeel van de club en door hierbij een steentje bij te dragen maken we er samen een fijne, gezellige en bruisende club van.

Ben jij een enthousiaste en toegewijde persoon met een passie voor golf en de Rijsbergse Golfclub? Sluit je dan aan bij ons team van vrijwilligers en maak deel uit van een dynamische en gastvrije golfgemeenschap! Neem eens een kijkje op de bestuur & commissies pagina. Hier vindt je alle commissies en kun je lezen wat hun taken zijn. Heb jij interesse om vrijwilleger te worden dan graag, er zijn altijd handjes en ideeën welkom. Bij elke commissie pagina is een contactformulier onder aan te pagina, aarzel niet en neem contact op!

(We zijn bijvoorbeeld opzoek naar iemand om te helpen met de social media kanalen, heb jij interesse meld je dan aan via het formulier van de PR Commissie)

Wat vind je het leukste en wat vind je het meest frustrerende aan het golfspel? Je kunt natuurlijk ook je sterkste onderdeel en je zwakste onderdeel in het spel benoemen.
Ik denk dat dit voor de meeste golfers geldt, een fijne ronde, lekker weer, weinig tot geen misslagen, de chippies en putjes die precies goed gaan, geen strepen op de kaart, een paar parretjes en misschien zelfs een birdie en dan ook nog fijne flightgenoten dan kan de dag niet meer stuk.
Fijne flightgenoten die zijn er meestal wel, de rest…. 😉

Hole 9 of hole 19? En waarom?
Hoewel ik 18 holes op zijn tijd best leuk vind ben ik toch meer een 9 holes loper. En ja dan is een drankje na afloop een fijne afsluiting.

Wat zie je liever op je scorekaart: allemaal parren of 1 hole-in-one en de rest double bogeys?
Mijn huidige doel is om bogeys te lopen met een paar parren en dat lukt maar zelden. Een hole in one zou erg leuk zijn maar hier komt ook een stukje geluk bij kijken.

Ben je een competitieve golfer of meer een recreatieve golfer?
Ik denk toch meer een recreatieve golfer die dan weer competitief naar zichzelf is. Wil wel beter worden maar deelname aan serieuze competities is niet aan mij besteed. Voel me prima op mijn gemak bij de GoPro competitie en verder lekker met vrienden rondes lopen.

Met welke bekende persoon zou je wel eens een rondje willen golfen en waarom?
Naast golf ben ik ook een groot Formule 1 liefhebber. Ik zou dan wel eens een rondje met Lando Norris en Carlos Sainz jr willen lopen, beide fanatieke golfers (Max helaas niet, hij mag dan mijn tas dragen). Ben reuze benieuwd hoe zij met de druk van F1 omgaan en of golf hierbij een rol speelt.

Wat is je gedroomde golflocatie en waarom?
Heb niet echt een gedroomde locatie, ben voorlopig nog erg tevreden met onze eigen baan en af en toe een uitstapje naar een baan in de omgeving is erg leuk.

Aan welke vrijwilliger in een andere rol binnen de club wil je het stokje doorgeven?
Ik geef de tee graag door aan mijn oud mentor John van Tiel.