Wedstrijden overzicht

De Rijsbergse Golfclub de Turfvaert organiseert het hele jaar door wedstrijden en evenementen voor beginnende en ervaren golfers.

Het overgrote deel daarvan is bestemd voor de volwaardige leden van de vereniging, maar soms kunnen ook gastspelers kennis maken met de gezellige sfeer bij de wedstrijden. De kosten voor een wedstrijd zijn exclusief een eventuele greenfee voor leden zonder speelrecht.

Hieronder een overzicht van de wedstrijden voor volwaardige leden van de Golfclub. Verdere uitleg is terug te vinden bij de wedstrijdbeschrijvingen door op de gewenste wedstrijd te klikken. 

Alle wedstrijddata zijn terug te vinden op de activiteitenkalender op deze site. (binnenkort verwacht)

Hopelijk tot ziens bij onze gezellige vereniging. 

Elke dinsdagmorgen spelen de dames hun wedstrijd. Een gezellige ontmoeting die open staat voor dames met een volwaardig lidmaatschap van de RGC de Turfvaert. 

De wedstrijdvorm is stableford met eenmaal per maand een alternatieve spelvorm.
Na afloop van de wedstrijd is er een prijsuitreiking met een gezellig samenzijn.
Elke gespeelde wedstrijd telt mee voor de seizoen prijs die na afloop van het zomer- en winterseizoen wordt uitgereikt tijdens een gezamenlijke maaltijd.

Aanvang: van 1 april-1okt. om 9.00 uur; van 1 okt.-1 april om 9.30 uur.
Aantal holes: 9 of 18.
Handicap: 54 of minder
Kosten: €2,00.
Wedstrijdvorm: stableford (qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk tot zaterdagavond 24:00 uur).

Zowel dames als heren met een volwaardig lidmaatschap van de RGC de Turfvaert. kunnen zich inschrijven voor deze wedstrijd die elke woensdagmorgen plaats vindt. Een ideale gelegenheid voor echtparen en koppels om gezamenlijk aan een wedstrijd deel te nemen. 

Ook hier is de wedstrijdvorm stableford met één maal per maand een alternatieve spelvorm.
De dagprijzen worden direct na afloop uitgereikt tijdens een gezellig samenzijn met een versnapering.
Aan het eind van respectievelijk het zomer- en winterseizoen worden de seizoenprijzen bekendgemaakt, opgeluisterd door een gezamenlijke maaltijd.

Aanvang: 09:30-10:30.
Aantal holes: : 9 of 18.
Handicap: 54 of minder
Kosten: €2,00.
Wedstrijdvorm: stableford (qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk tot zondagavond 24:00 uur).

De heren spelen wekelijks op vrijdag hun wedstrijd. Deelname staat open voor heren met een volwaardig lidmaatschap van de RGC de Turfvaert. De wedstrijdvorm is stableford met één maal per maand een alternatieve spelvorm.

Na afloop van de wedstrijd is er een prijsuitreiking met een versnapering.
Er wordt ook gespeeld om de seizoen prijs, die na zowel het zomer- als het winterseizoen wordt bekendgemaakt, omlijst door een gezamenlijke maaltijd.

Aanvang: 09:30-10:30.
Aantal holes: : 9 of 18.
Handicap: 54 of minder
Kosten: €2,00.
Wedstrijdvorm: stableford (qualifying). 

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk tot dinsdagavond 24:00 uur).

Een competitie voor volwaardige leden met een handicap tussen de 30 en 54. De beste manier om als beginner wegwijs te raken in het verenigingsgebeuren, andere golfers te leren kennen en uiteraard het golfspel te verfijnen. De wedstrijden worden om de twee weken gespeeld op zondagmiddag en de 30-up competitie kenmerkt zich door de ongedwongen gezellige sfeer. De beste 5 wedstrijden per seizoen tellen mee voor de eindoverwinning. De winnaar krijgen een mooie prijs en wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse kampioenswedstrijd van de vereniging. De kosten voor de 30-up competitie zijn €2,00 per wedstrijd, hiermee kunnen we leuke prijzen voor de winnaars aanschaffen. Aanvang: (tweewekelijks) wintercompetitie zondag 13:30 uur; zomercompetitie zondag 15:00 uur. Aantal holes: 9. Handicap: 30 tot 54 Kosten: €2,00. Wedstrijdvorm: stableford (qualifying). Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk tot een week vooraf).
De Go-Pro wedstrijden zijn voor de volwaardige leden die onder de magische grens van handicap 36 zijn gedoken. De wedstrijden worden om de twee weken gespeeld op zondagmiddag en de Go-Pro competitie kenmerkt zich door competitieve wedstrijdspanning op de baan, maar ook door de zeer ontspannen sfeer en gezelligheid na de wedstrijd. De beste 5 wedstrijden per seizoen tellen mee voor de eindoverwinning. De winnaar krijgen een mooie prijs en wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse kampioenswedstrijd van de vereniging. De kosten voor de Go-Pro competitie zijn €2,00 per wedstrijd, hiermee kunnen we leuke prijzen voor de winnaars aanschaffen. Aanvang: (tweewekelijks) wintercompetitie zondag 13:30 uur; zomercompetitie zondag 15:00 uur. Aantal holes: 9. Handicap: 36 of minder Kosten: €2,00. Wedstrijdvorm: stableford (qualifying). Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk een week vooraf).
Leden van golfclub de Turfvaert die nog geen GVB hebben, kunnen toch elke maand mee doen aan een wedstrijd! Iedereen met een Rabbit-lidmaatschap kan deelnemen. Een prima manier om nog beter in het golfspel te komen, andere golfers en mentoren te leren kennen en de etiquette- en veiligheidsregels te oefenen! Er wordt gespeeld over 9 holes en, afhankelijk van het lesniveau, slaat een speler af van lichtblauw, paars of rood. Elke flight bestaat uit twee rabbitleden en een mentor. In de zomermaanden elke 1ste maandag van de maand en in de donkere maanden elke 1ste zaterdag van de maand. Na de wedstrijd krijgt elke flight een heerlijk borrelbord en is er de prijsuitreiking. Aanvang: in de zomermaanden elke 1ste maandag van de maand om 18:30 uur en in de donkere maanden elke 1ste zaterdag van de maand om 14:00 uur. Aantal holes: 9. Kosten: €6,00. Wedstrijdvorm: stableford. Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk een week vooraf).

Volwaardige leden die willen meedoen aan een 18 – holes competitie, kunnen zich uitleven in de maandmedal, een meerdaagse wedstrijd die bestaat uit twee competities. 

Van HCP 0 tot 26,5 wordt netto strokeplay gespeeld en de HCP’s tussen 26,5 en 36 spelen stableford met handicap verrekening.
Er worden jaarlijks 7 wedstrijden gespeeld op de eerste zaterdag van de maand, te beginnen in april. De beste 4 wedstrijden tellen mee voor de eindoverwinning. Deze winnaar(s) krijgen een mooie prijs; ze worden vermeld op de Wall-of-Fame in het clubhuis van het Golfpark en ze worden uitgenodigd voor de jaarlijkse kampioenswedstrijd van de vereniging.

Aanvang: eerste zaterdag van de maand (apr.-okt.) met de eerste afslag om 12:30 uur).
Aantal holes: 18.
Handicap: 36 of minder
Kosten: €3,00.
Wedstrijdvorm: stableford (qualifying) of strokeplay

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk tot een week vooraf).

Elk jaar worden de Clubkampioenschappen matchplay georganiseerd om te bepalen wie de beste mannelijke en vrouwelijke matchplayers van de vereniging zijn.

Het Matchplay Clubkampioenschap wordt gespeeld in voorrondes, die in april aanvangen en eindigen in het laatste weekend van september met een halve en hele finale.
De halve finales (4 dames en 4 heren per categorie) en de finales (2 dames en 2 heren per categorie) worden zowel voor heren als dames in hetzelfde weekend gespeeld, de halve finales op zaterdag en de finales op zondag.

Afhankelijk van aantal deelnemers wordt voor een afvalwedstrijd of voor een poulesysteem gekozen. Wie de halve finalisten zijn, wordt vooraf bij de poule indeling bekend gemaakt.

Er wordt gespeeld in onderling overleg van de spelers, die tegen elkaar spelen. De afvalwedstrijd wordt gespeeld volgens NGF indelings-advies.
De spelvorm is matchplay zonder verrekening van handicap. Handicarts zijn niet toegestaan.

Volwaardige leden met een EHcp. van max. 36 kunnen deelnemen.

De mogelijkheid om in te schrijven wordt aangekondigd in een uitnodigingsbrief. Opgelet: de inschrijving sluit automatisch op de in de brief genoemde datum.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er soms een B-kampioenschap georganiseerd.

Aanvang: in april (onderling overleg van spelers)
Aantal holes: 18.
Kosten: geen
Wedstrijdvorm: matchplay.

Inschrijven: via de persoonlijke pagina op Ikgagolfen.nl  (na de uitnodigingsbrief).
(uiterlijk tot de genoemde datum). 

Clubkampioenschappen Strokeplay.

Elk jaar worden de Clubkampioenschappen Strokeplay georganiseerd om te bepalen wie bij de heren en dames de beste Strokeplayers van de vereniging zijn.

Het Strokeplay Clubkampioenschap wordt gespeeld in het laatste weekend van mei.
Heren spelen 2 keer 18 holes op zaterdag en 1 x 18 holes op zondag.
Dames spelen 1 keer 18 holes op zaterdag en 1 x 18 holes op zondag.

De spelvorm is Strokeplay zonder verrekening van handicap. Handicarts zijn niet toegestaan.
Volwaardige leden met een EHcp. van max. 36 kunnen deelnemen.

De mogelijkheid om in te schrijven wordt aangekondigd in een uitnodigingsbrief. Opgelet: de inschrijving sluit automatisch op de in de brief genoemde datum.
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er soms een B-kampioenschap georganiseerd.

Aanvang: laatste weekeinde van mei. 
Aantal holes: 18.
Kosten: geen
Wedstrijdvorm: strokeplay.

Inschrijven: via de persoonlijke pagina op Ikgagolfen.nl  (na de uitnodigingsbrief).
(uiterlijk tot de genoemde datum).

In de maanden mei t/m augustus is het lang genoeg licht om te kunnen spelen in de Donderdag Avond Competitie (DAC). Een 9-holes wedstrijd die ideaal is voor werkende (volwaardige) leden met een handicap tussen 0 en 54. 

De DAC is een inloopwedstrijd; er hoeft dus niet vooraf worden ingeschreven. Spelers melden zich tussen 17.30 en 18.30 aan de wedstrijdtafel. Daar wordt in overleg bepaald wie met wie speelt.
Er worden wekelijks drie dagprijzen uitgereikt en de overall winnaar mag deelnemen aan de kampioenswedstrijd in oktober en wint tevens een trofee.
We spelen de ene week matchplay en de andere week stableford, beide wedstrijden zijn met handicap verrekening.

Aanvang: elke donderdag tussen 17:30 en 18:30 uur. (eerste afslag om 18:00 uur)
Aantal holes: 9.
Handicap: 54 of minder
Kosten: €2,00.
Wedstrijdvorm: afwisselend stableford (qualifying) en matchplay

The Young-Ones organiseren ieder jaar een achttal (9 holes) wedstrijden op de woensdag, waar gestreden wordt voor de grote wisselbeker en de eer.
Iedere wedstrijd starten we rond 5 uur met een daggerecht en we gaan rond 6 uur de baan in. Als organisatie zorgen we voor een serieuze noot, maar we laten ons soms verleiden om wat ludieke elementen toe te voegen aan het mooie golfspel.

Deelname is voor ieder volwaardig lid van de RGC – ongeacht de leeftijd !!! 

De kosten worden jaarlijks bepaald en kenbaar gemaakt op de kennismakingswedstrijd, die een aantal weken voor aanvang wordt gehouden. Hier wordt alles uitgelegd en aan deze wedstrijd kan men vrijblijvend deelnemen.

Omdat er wordt ingeschreven voor de complete competitie (8 wedstrijden), ontstaat er een leuke hechte groep, wat blijkt uit de gezellige nazit in de brasserie of op het terras.
De competitie wordt steeds afgesloten met een feestavond, waarbij de winnaar wordt gehuldigd. Indien er genoeg belangstelling is, wordt er ook een weekendje golfen georganiseerd.

Aanvang: 8 wedstrijden op woensdag vanaf 17:00 uur. (zie wedstrijdkalender)
Aantal holes: 9.
Handicap: 54 of minder
Kosten: totaalprijs voor 8 wedstrijden (bekend gemaakt via de nieuwsbrief).
Wedstrijdvorm: variabel (niet-qualifying)

Inschrijven: per mail voor wedstrijdpakket en/of na deelname aan de kennismakingswedstrijd

Ieder jaar organiseert de vereniging een 8-tal wedstrijden in de avonduren, speciaal voor onze vrouwelijke (volwaardige) leden. Het zijn fun-wedstrijden met steeds wisselende spelvormen, maar altijd met handicap verrekening. Er is volop gezelligheid en er zijn vele prijzen te winnen.

Op de wedstrijdkalender zijn de avonden aangegeven.

Aanvang: 8 wedstrijden op dinsdag vanaf 18:30 uur. (zie wedstrijdkalender)
Aantal holes: 9.
Handicap: 54 of minder
Kosten: €3,00.
Wedstrijdvorm: variabel (niet-qualifying)

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk tot een week vooraf). 

Koningsdag willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. De wedstrijd op deze dag heeft dan ook een Oranje tintje.
Al dan niet in koningskleuren gekleed gaan de deelnemers aan deze 9-holes wedstrijd de baan in. De spelvorm heeft ook een thema gebaseerd op deze dag, bijvoorbeeld een vlaggetjes wedstrijd.

De wedstrijd is opengesteld voor alle volwaardige leden van de RGC die hun GVB hebben behaald.

Aanvang: variabel
Aantal holes: 9.
Kosten: variabel
Wedstrijdvorm: variabel (niet qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk tot een week vooraf). 

Een keer per jaar vindt de Nachtgolf-wedstrijd plaats.

Dit is een funwedstrijd, die in het donker wordt gespeeld. Verlichting wordt op de baan aangebracht en u speelt met een bal, die oplicht wanneer deze geslagen wordt. De wedstrijd is een 9 holes best ball-wedstrijd.

Iedereen met een handicap tussen 0 en 54 kan aan deze wedstrijd deelnemen.
Men kan inschrijven per flight of individueel. Bij individuele inschrijving wordt een flight toegewezen.
Voor en/of tijdens de wedstrijd kunt u van een stamppot buffet genieten.
Het spreekt voor zich dat de veiligheidsregels belangrijk zijn!

Aanvang: variabel (zie wedstrijdkalender)
Aantal holes: 9.
Kosten: variabel
Wedstrijdvorm: best-ball(niet qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk tot een week vooraf). 

Aan het eind van ieder jaar organiseren wij als afsluiting van het golfjaar de traditionele oliebollen-wedstrijd. Deze fun-wedstrijd staat open voor iedereen met een GVB, ongeacht de handicap. De wedstrijdvorm is stableford met handicap verrekening. 

Volop oliebollen, een warm drankje in de baan, en afsluiting met een diner. De kosten bedragen 15 euro voor volwassenen en eventueel een greenfee van 20 euro voor leden zonder speelrecht. De jeugd speelt gratis mee.
Tijdens deze wedstrijd kijken we terug op het afgelopen jaar en vooral vooruit op het golfjaar dat komen gaat.

Aanvang: variabel. (zie wedstrijdkalender)
Aantal holes: 9.
Kosten: € 15,00 (excl. evt. greenfee); (jeugdleden gratis).
Wedstrijdvorm: stableford (niet qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk tot een week vooraf).

Onder de leden van golfclub De Turfvaert zijn ook veel Belgische golfers.
Ideaal om één keer per jaar een 18 holes fun-wedstrijd Nederland – België te spelen. Dit is een matchplay-wedstrijd, waarbij we eerst 9 holes single spelen en aansluitend 9 holes greensome. Tussen de twee wedstrijden in is er een behendigheidstest. 

De organisatie probeert de teams zodanig samen te stellen, dat geen handicap verrekening noodzakelijk is. U speelt dus met ongeveer gelijkwaardige spelers.
Iedereen die in het bezit is van een GVB kan aan deze wedstrijd deelnemen.
U krijgt bij ontvangst koffie met iets lekkers; tijdens de wedstrijd wordt u een versnapering aangeboden en na de wedstrijd friet met saté.

Aanvang: variabel. (zie wedstrijdkalender)
Aantal holes: 2 x 9.
Kosten: € 18,50 (met evt. greenfee).
Wedstrijdvorm: matchplay / greensome (niet qualifying).

Inschrijven voor een wedstrijd gaat via de persoonlijke pagina op ikgagolfen.nl (uiterlijk tot een week vooraf).

Eenmaal per jaar nodigt De Rijsbergse Golfclub de Turfvaert alle dames uit om samen met hun “greenfee”-vriendinnen mee te doen aan dit sportieve en gezellige 18-holes evenement.

Dit zomers evenement staat in het teken van een sportieve, smakelijke en vooral gezellige dag.
Er wordt gekozen voor een leuke spelvorm.
We ontvangen de dames met koffie/thee met iets lekkers. Halverwege de wedstrijd wordt er een lunch geserveerd en de dag wordt afgesloten met een daggerecht. 

De kosten worden jaarlijks bepaald en kenbaar gemaakt in de uitnodiging.

handicap Naam dag frequentie starttijd aantal holes soort wedstrijd kosten
<54 Damesochtend dinsdag wekelijks winter : 09.30 uur – zomer : 09.00 uur 9 /18 qualifying € 2,00
<54 Mixed ochtend woensdag wekelijks winter : 09.30 uur – zomer : 09.00 uur 9 /18 qualifying € 2,00
<54 Herendag vrijdag wekelijks winter : 09.30 uur – zomer : 09.00 uur 9 /18 qualifying € 2,00
30< >54 30-up zondag tweewekelijks winter : 13.30 uur – zomer : 15.00 uur 9 qualifying € 2,00
<36 Go-Pro zondag tweewekelijks winter : 13.30 uur – zomer : 15.00 uur 9 qualifying € 2,00
Geen (99) Rabbits in opmars Zaterdag (winter) maandag (zomer) Maandelijks winter : 14.00 uur zomer : 18.30 uur 9 € 6,00
<36 Maandmedal zaterdag 1e zaterdag v.d. maanden april-oktober vanaf 12.30 uur 18 qualifying € 3,00
<36 Clubkampioenschap Matchplay variabel variabel variabel 18 geen
<36 Clubkampioenschap strokeplay variabel variabel variabel 18 geen
<54 DAC donderdag wekelijks mei-augustus vanaf 17.30 uur / inloop 9 qualifying € 2,00
<54 Ladies Night dinsdag 8 wedstrijden van april tot september vanaf 18.00 uur 9 fun € 3,00
<54 The Young-Ones woensdag 8 wedstrijden van april tot september vanaf 18.00 uur 9 fun totaalprijs
<54 Koningsdag variabel eenmaal per jaar variabel 9 fun variabel
<54 Nachtgolf variabel eenmaal per jaar variabel 9 fun variabel
<54 Oliebollentoernooi variabel eenmaal per jaar variabel 9 fun variabel
<54 NE-BE variabel eenmaal per jaar variabel 18 fun variabel
<54 Open Ladies Day variabel eenmaal per jaar variabel 18 fun variabel